Far til Osen var byggeleder. Mor var hjemmeværende. Reidar Osen hadde en lykkelig barndom. Gründertalentet kom fort til syne. Han var ikke store kjuagutten før han støpte små gipsfigurer i vaskekjelleren som de mindre guttene solgte for ham. Etter folkeskolen tok han bilfagskole, men endte med en skilærereksamen fra Voss i 1968.

— Så gjorde jeg det alle hadde lyst til å gjøre. Jeg reiste til utlandet, i 1971, forteller Osen. Bergenseren begynte å arbeide som instruktør for den glamorøse og sosietetsvennlige Club Mediterrané i Sveits. Han var skilærer for Europas politikere, kongelige og den fiffen som alltid følger med. Eks-keiserinne Farah Diba av Iran, Sophia Loren og Brigitte Bardot har lært skikunster av Reidar Osen. Han var der i over ti år og startet også en egen underavdeling for hotellkjeden med utleie av ski og skikurs.

— Utleie av langrennsski ble populært, på det meste hadde jeg 200 mann under meg.

— Hva slags liv levde du egentlig der?

— Det var en fantastisk tid. Jeg kom jo midt oppi det. Jeg satt på fjelltoppene i 3000 meters høyde, så utover landskapet og var glad jeg slapp å sitte på kontor hjemme i Norge. Og jeg møtte mange mennesker og fikk mange kontakter, svarer Osen.

— Mye nattklubb, høye drinker og vakre kvinner?

— Jeg er avholdsmann. Jeg drikker ikke engang kaffe. Men det er klart, det var jo natteliv, sier Reidar Osen og smiler bredt og lurt. Under Sveits-oppholdet la Reidar Osen seg opp penger.

— Var det så luksuriøst å være skilærer?

— Jeg er flink med penger, har alltid vært flink å spare. Jeg kjøpte eiendommer i Sveits, begynte så smått å kjøpe noe i Bergen, og bygde meg opp en liten formue.

— Som du har mye av ennå?

— Veel, jeg har jo investert mye nå, da. Har samlet kunst i mange år og kjøpt eiendommer.