— Hun var fanget under vann mellom tre og fem minutter. Legene har betegnet tilstanden hennes som kritisk, men stabil, uttalte fungerende lensmann i Ulvik, Bjørn Inge Aarsand, til Bergens Tidende i går kveld.

Alvorlig, men stabil

Jentas tilstand er alvorlig, men stabil, opplyser Haukeland Universitetssykehus i ettermiddag til bt.no.

Jenten ligger nå på intensivavdelingen.

Bilringer

Den 12 år gamle skiløperen fra Ulvik var deltaker på Hordaland skikrets sommersamling. Sammen med 65 andre utøvere har hun de siste dagene raftet, klatret og syklet på Voss.

I går badet 12-åringen og flere andre tenåringer i Raundalselven.

— Barna drev nedover elven på oppblåste bilringer. De hadde på seg hjelmer og redningsvester. Uvisst av hvilken grunn havnet jenten bak en stor stein. Her ble hun sittende fastklemt, sier Aarsand.

Lederne ved skiskolen oppdaget heldigvis raskt hva som hadde skjedd.

— De startet gjenopplivning under vann, og klarte til slutt å få jenten ut av fellen. Hun ble tatt på land cirka 100 meter nedenfor steinen. Da var hun bevisstløs.

Pustet selv

Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.37. Kort tid senere kom ambulanse og brannvesenet til stedet.

— Da jenten ble kjørt til sykehuset på Voss, pustet hun selv, sier Aarsand.

En time senere ble 12-åringen fløyet til Haukeland universitetssykehus med helikopter. Hun fikk i går kveld behandling ved intensivavdelingen.

— Det ser heldigvis ut som hun skal komme fra ulykken urten varige mén, sier lensmannen.

Politiet skal nå etterforske omstendighetene rundt ulykken.

— Det er for tidlig å si hva som er årsaken til at dette kunne skje. Foreløpig har vi konsentrert oss om å varsle pårørende, og ta oss av dem som var direkte involvert i ulykken, sier Aarsand.

SATT FAST: Ungdommene drev nedover elvene på store bilringer i Raundalselven En 12 år gammel jente var nær drukningsdøden da hun ble sittende fast under vann.<p/>FOTO: RUNE SÆVIG