Det handler om Aps nominasjon til bystyret, som denne gangen er spekket med konflikter.

Partileder

Mye talte for at Ruth Grung, byråd for barnehage, skole og idrett, skulle få en fremtredende plassering på Ap-listen. Grung er leder av Arbeiderpartiet i Bergen og fikk nest flest plasseringer i første høringsrunde i partilagene.

Folkets Hus Partilag, der Grung har vært medlem, valgte likevel å foreslå Anne Gine Hestetun og ikke Grung på tredjeplass, som kvinne nummer to etter Anne-Grete Strøm-Erichsen. Folkets Hus partilag ville ha Grung på femteplass.

Det samme ville nominasjonskomiteen og en rekke andre partilag.

— Jeg har forsonet meg med plasseringen, men synes det er underlig at mitt eget partilag behandlet meg slik. Jeg har bedt om en forklaring, men det har jeg ikke fått, sier Ruth Grung til BT.

Flere grunner

Grung valgte derfor å melde overgang til Arbeiderpartiets Universitetslag. Overgangen begrunner hun med mer enn nominasjonen.

— Universitetslaget er opptatt av de sakene jeg jobber mest med politisk; rekruttering og utdanningspolitikk.

Dessuten har det vært liten aktivitet i partilaget i Folkets Hus den siste tiden, fremholder hun.

— Den gang Vigdis Ravnøy drev laget var Folkets Hus det mest spennende partilaget. Der stilte statsrådene og brynet politikken sin mot folk fra fagbevegelsen. Ravnøy hadde et fantastisk nettverk, sier Grung.

Christopher Beckham, leder av Folkets Hus Partilag, ønsker ikke å utdype plasseringen av Ruth Grung.

— Vi har vært lojale og støttet Ruth Grung lenge. Det gjorde vi også ved å plassere henne på femte plass. Det er bare 10 kumulerte på listen. Tillit får du også på 10. plass, sier Beckham. Det hører med til historien at Universitetslaget, der Grung nå er medlem, ikke hadde skolebyråden inne blant de 10 kumulerte.

MELDER OVERGANG: Ruth Grung har bedt om en forklaring, men det har hun ikke fått.<p/> ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE.