— Den er litt skjev, sier montasjeleder Svein Erik Sunde og sikter til rulletrappen som henger i fire taljer i første etasje på Kløverhuset.

Rundt ham svirrer blåkledde arbeidsfolk frem og tilbake. Rulletrappen skal snart skysses ut på gaten og plukkes opp av lastebiler, for så å bli destruert.

- For gammel

— Rulletrappen vår er Bergens eldste med sine 37 år, og det er store ulemper ved å ha en så gammel trapp. Hvis en del skulle ryke, tar det gjerne en uke å få tak i en ny. Hadde noe sånt skjedd under julehandelen, ville det ha vært katastrofe for oss, sier Blomvågnes.

I tillegg til ny aerodynamisk rulletrapp skal deler av senteret også pusses opp. Målet er å skape en bedre atmosfære.

Åpner mandag

— Vi skal få inn tepper på gulvene, øke belysningen og få på plass nye designmøbler. 50 mann skal jobbe her døgnet rundt frem til mandag, sier senterlederen.

Senteret stengte torsdag klokken 15, og vil holde stengt frem til mandag klokken ni. Det betyr millioner i tapt omsetning for senterets butikker.

— Forhåpentligvis tar vi det igjen senere. Og så får vi jo den fineste rulletrappen i Bergen, sier Blomvågnes.

KASTER TRAPPEN: Senterleder Stig Blomvågnes ved Kløverhuset kaster den 37 år gamle rulletrappen og får i løpet av helgen inn en ny aerodynamisk trapp.
BORGHILD BERGE
SKYSSES UT: De seks rulletrappene på Kløverhuset veier til sammen 48 tonn og skal skysses ut ved hjelp av taljer.
BORGHILD BERGE