Tidlig i formiddag var den fem kilometer lange lysløypen kjørt opp på Fløyen. Da bt.no prøvde løypene i 12-tiden, var det gode forhold i deler av traseen, men stein, grus og gress ødela i utforbakkene.

Sjekk oppdatert værvarsel her

Snøbyger

Stemningen var det likevel ingenting å si på. Snødekte trær og panoramautsikt over byen er Byfjellene på sitt beste. Skal vi tro meteorologene, er det også håp om bedre forhold i løypene til uken.

Les mer om skiføret i Bergen og omegn

— Vinterværet kommer til å vare en stund, og snøen blir liggende. Det er meldt kaldt fram mot neste helg og vi får noen snøbyger innimellom, sier vakthavende meteorolog i Storm Roar Teigen.

Les også: Vi vil til fjells i krisetider

30 centimeter snø

Lavtrykkene er imidlertid svake og det er ikke ventet store snøbyger. Teigen anslår at Bergen får 10-15 centimeter i tillegg til de 15 centimetrene som allerede har lagt seg. Det skulle sikre gode skiforhold framover.

På dagtid vil temperaturen ligge rundt null grader. På nattestid blir det 3-4 minusgrader så lenge den skyete værtypen fortsetter.

Slik ser det ut på Vestlandet akkurat nå. Se våre webkamera!

Pudderalarm

— Det kan hende at vi får klarvær enkelte netter og da kan vi få temperaturer ned i 7-8 minusgrader, sier Storm-meteorologen.Også andre steder på Vestlandet er det vinterlig. I Røldal meldes det om 25 centimeter nysnø og pudderalarm. Det samme gjør Eikedalen skisenter på Kvamskogen. I Myrkdalen kan Voss fjellandsby skryte av hele 190 centimeter snø.

Langrennsløyper uten stein og grus finner man også i Gullbotn. Der meldes det om fine forhold og løypen er preparert både til langrenn og klassisk.

— Men det er ikke nødvendig å dra på Kvamskogen for å stå på ski denne uken iallefall, sier Roar Teigen.

Hvor skal du på ski i helgen? Diskuter saken under!

TROLSK: Ved Åsebu var det tåke, men ellers fine forhold i formiddag.
Kristin Jansen
LYNG OG STEIN: Det er en fordel å ikke ha nye ski når man skal ta seg en tur i disse løypene.
Kristin Jansen