De fremmøtte blivende naboene var samstemte; de vil ikke ha fengselsdømte fanger på åpen soning rett over gaten.

Overgangsboligen, som foreløpig har fått navnet Lyderhorn Overgangsbolig, skal huse 16 innsatte. De er enten i jobb eller går på skole samtidig som de soner, og de får bevege seg fritt.

— Fangene vil kunne se rett inn i stuen min, og det er ingen god følelse, uttalte en av dem som bor nærmest - og fikk applaus fra forsamlingen.

Assisterende direktør i Kriminalomsorgen region Vest, Leif Waage, mener beliggenheten til boligen er ideell.

— Vi ønsker ikke å plassere overgangsboligen i et trøblete strøk, men i rolige boligområder som i Gravdal, sier Waage.

Naboene føler seg forbigått i planleggingsprosessen. En del fikk vite om planene for bygget gjennom Bergens Tidendes oppslag i midten av juli.

— Det er veldig beklagelig at dette kom ut i BT først. Vi hadde planlagt å ha informasjonsmøte for naboene i neste uke, sier Waage.

Flere kritiserte Kriminalomsorgen for valget av akkurat bygget i Gravdal. Huset har nemlig ikke noe uteareal hvor de innsatte kan oppholde seg. Naboene er redde for at de vil spasere inn i hager og i turområdene hvor mange ferdes.

— Vi er trygge på at de innsatte ikke er til fare for andre. De er mot slutten av soningsperioden sin, oppførselen er nøye vurdert og de har hatt permisjoner før de kommer til overgangsboligen. Dessuten er det alltid ansatte på jobb, sier hun som vil bli daglig leder for boligen, Siri Farestvedt.

Nestleder i Gravdal Vel, Inger-Lise Simonsvik, er litt beroliget etter gårsdagens møte. Hun forstår likevel at særlig de eldre som bor i området er engstelige.