Et tog bestående av tre togsett, som var på vei for å hente de som har gått Skarverennet, kom seg ikke av flekken etter at det hadde stoppet ved Voss stasjon klokken 20.15 lørdag kveld.

— Det var såpass langt at det ble stående å sperre for togene som skulle forbi, så Voss stasjon ble i praksis stengt, sier pressevakt Håkon Myhre i NSB.

Tre kvarter senere hadde mannskaper lyktes i å koble fra ett av togsettene, slik at passasjen ble åpnet.

— Det blir litt forsinkelse for dem som har gått Skarverennet, men hvis alt går som det skal nå, skal det ikke bli ytterligere forsinkelser, sier Myhre.

- Dårlig informasjon

På Bergen stasjon er klokken godt over 22 da en pulje slitne skiløpere ankommer med et av Skarverenns-togene - ganske mye senere enn planlagt.

— Vanligvis tar denne turen tre timer med toget. Nå tok den nesten fem, sier Trond Aksnes.

Sammen med kompisene Per Østrem og Øyvind Brekke har han gått Skarverennet. De anslår at de ble stående halvannen time på Voss. I tillegg ble de stående og vente i vel tre kvarter på Ustaoset.

— Det ble en dårlig avslutning på turen, sier Øyvind Brekke.

De forteller om dårlig informasjon underveis.

— Det kom sporadiske meldinger. Først måtte vi ut av toget på Voss, så måtte vi inn igjen på samme tog, og så ut og inn i et nytt tog. Informasjonen var vel dårlig eller fraværende, sier Brekke.

Forsinkelse til tross - stemningen var grei blant passasjerene underveis, forsikrer de tre.

— Vi lar oss ikke skremme, og skal selvfølgelig være med neste år også. Men kanskje vi skal overnatte på Geilo, smiler Østrem.

BLE FORSINKET: (f.v.) Per Østrem, Trond Aksnes og Øyvind Brekke på Bergen stasjon - omsider.
Sofie Svanes Flem