Offeret ble holdt fanget i en bil, grovt mishandlet og ranet.

Ingen av de to tiltalte, to menn på 22 og 31 år, kjente offeret fra før.

Drapstrusler

Besøket i Bergen endte som et mareritt for en 22-åring fra Moss. Han ble invitert på nachspiel på Landås av to personer han møtte på et utested i sentrum. Etter hvert ble den gemyttlige tonen truende: Øret hans ble kuttet av med kniv og nesen ble brukket med tang. Han ble drapstruet og truet med å få klippet av fingrene hvis han ikke oppga koden på minibankkortet.

Da gjerningsmennene gikk for å prøve å ta ut penger på kortet, klarte 22-åringen å stikke av og få hjelp. Voldsofferet må regne med til dels alvorlige hørselsskader resten av livet.

Kastet øret i bosspann

— Jeg husket ingenting da jeg våknet opp i arresten. Etter hvert som det gradvis har gått opp for meg hva jeg har gjort, er jeg blitt mer og mer skremt og sjokkert over meg selv, fortalte den tiltalte 22-åringen til BT, da han ble fremstilt for varetektsfengsling i september i fjor. Han hevdet at han hadde ruset seg sammenhengende i fire dager på ecstasy, amfetamin og Rohypnol.

— Jeg husker at jeg skar av ham øret, men jeg husker ikke så mye rundt det. Så husker jeg at jeg la øret i en sigarettpakke, og kastet det i et bosspann. Da politiet fortalte meg hva jeg hadde gjort, ble jeg med dem og lette i alle bosspannene i området, men vi fant dessverre ikke øret, sier han.

22-åringen slapp ut fra soning av en dom for ran og trusler rett før han gikk til angrep på den ukjente mannen.

31-åringen førte bilen mens 22-åringen angrep offeret. Påtalemyndigheten mener det var en avtale mellom disse to at ranet skulle foregå på denne måten. Bilen de to kjørte, var stjålet.

Mens han har sittet i varetekt skal 22-åringen ha vært voldelig mot en fengselsbetjent. Han er tiltalt for dette, og begge de tiltalte må svare for flere mindre forhold i retten.