TOR KRISTIANSEN

— Dette er en begynnelse. Jeg håper vi kan få til mer i årene fremover, sier Sveinung Solberg Nygaard. Han har hatt nok å gjøre denne uken med å trimme kor og orkester før cd-en med de nye lovsangene slippes i Johanneskirken lørdag kveld.

Ungdommene som har bidratt med både musikk og tekst kommer fra Salem, Kristkirken, Kristent Fellesskap, Tabernaklet og Arna misjonsmenighet.

— Vi prøver å få frem låter og tekster med et personlig preg. I alt det importerte er vi på leting etter noe genuint norsk, sier Solberg Nygaard.

Lovsanger er sanger til Guds ære. Kunsten å skape dem er å gjøre dem troverdige. De kan være en flukt fra all verdens problemer, men kan og speile en menneskelig ekthet her og nå. Sangene på den nye cd-en «Tilhører deg» virker ærlige. Her er en ro og inderlighet over sangene.

«Som luften etter regnskyll - så uskyldsklar og ren. Som stillhet etter stormen - en nedgravd edelsten. Slik er du», skriver Solberg Nygaard selv i en av sangene.

Han tror det er en styrke at unge fra ulike menigheter går sammen i nyskaping. Her dyrker de ikke bare sitt eget, men møter ulikheter med åpent sinn. Det tror han bety noe som brobygging.

SENTRALE: Noen av de sentrale låtskriverne, arrangørene og solistene er John Vegard Schow (til venstre), Natasha Fuglebakk, Lyss Åsnes, Kjersti Ørnhaug, Sveinung Solberg Nygaard og Frode Ljones.