• Etter de siste ranene har det bredd seg en følelse av utrygghet i Vågsbunnen, sier daglig leder Shahid Bajwa ved Vågen Fetevare.

Da Bajwa kom på jobb klokken 07.30 fredag morgen, var det var bare ti minutter siden ranet av Mix-kiosken vis-à-vis hadde skjedd.

— Gaten var sperret, og en politibil sto parkert utenfor kiosken. Ikke nå igjen, tenkte jeg.

Tidligere ran av kiosken har skjedd midt på natten.

— Når dette skjer nå, så tett så tett opp mot vår åpningstid, er det absolutt en tankevekker. Det er lite folk i gaten tidlig om morgenen, når vi kommer på jobb. Vi tenker at vi må begynne å passe på litt bedre, sier Bajwa.

Han tror at miljøet rundt hospitsene i området er blitt verre den siste tiden, og at noen få av beboerne står for mye av kriminaliteten i området.

— De fleste er stort sett harmløse, men vi merker at det er kommet nye folk inn i miljøet som er mer aggressive enn de vi er vant til, sier Bajwa.

Waal's Antikk i Kong Oscars gate 7 har også merket kriminaliteten. Etter det BT kjenner til, er antikvitetsbutikken blitt utsatt for fem innbrudd det siste året. Alle skal fortsatt være uoppklart. Blant gjenstandene som er blitt stjålet, er flere antikke bajonetter.

Ordensleder Arne Rønnestad ved Bergen Sentrum politistasjon erkjenner at rusmisbrukermiljøet rundt Korskirken er blitt tøffere.

Han forteller at politiet har trappet opp innsatsen i området. I lys av gårsdagens ran vil det også bli vurdert å be politipatruljene ta en ekstra runde for å kontrollere de nattåpne kioskene i Bergen sentrum.

— Vi har hatt slik patruljering tidligere, og vi vurderer å starte igjen med det nå, sier Rønnestad.