De ble meldt savnet fredag kveld etter å ha reist på sjøen i en mindre småbåt. En person ble funnet omkommet natt til lørdag, mens de tre andre er borte.

Ved 23-tiden fant letemannskapene en jakke som tilhører den omkomne. En annen jakke er også funnet. Søket pågikk gjennom natten og fortsetter nå. Søndag er opp mot 40 frivillige i sving, med redningshunder og syv båter. Det vil bl.a. bli søkt på Bjoalandet, Ølensfjorden, Romsaøyene og innløpet til Ølensfjorden/Etnefjorden mot Skånevik.

Dyp fjord

Etnefjorden er svært dyp, over 190 meter det dypeste. Politiet ser ikke bort fra at det kan ligge folk i sjøen under vannflaten. Selv om man drukner på sjøen, er det ikke gitt at man går til bunns.

Avanserte skanne-utstyr gjør det mulig å skanne sjøbunnen og røntgenfotografere bunnforholdene.— Hvis det ligger omkomne på bunnen, vil den eller de fremkomme på et data-animert bilde på havbunnen, sier stabssjef Knut Lyngholm, stabssjef i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

— Fjorden er så dyp, at det er en fare for det, sier Bjørn Egil Yrkje. Han er om bord i «Ognøysjefen» og deltar i skanningen.

Kan skille stein og sand

— Vi skal avklare med politiet hvordan søket skal utføres og deretter gjøre vårt beste, kommenterer han.

Ifølge firmaets hjemmeside er de i stand til å gi en svært detaljert beskrivelse av havbunnen. De kan for eksempel skille skjellsand fra annen sand og grus fra stein.

— Vi starter søket med utgangspunkt i stedet der den ene ble funnet omkommet, sier Yrkje.

SØKER: Bunndata bruker båten «Ognøysjefen» i søket etter tre savnede menn i Etne.
BUNNDATA (ARKIV)