I august i fjor sommer var den 37 år gamle Askøymannen i bryllup sammen med sin samboer. Han gikk selv hjem senere på kvelden for å passe på barna, og var ikke med på festen.

Etter avtale skulle han komme og hente samboeren sin klokken tre på natten, men da tiden nærmet seg, fikk han ikke kontakt med henne på telefonen.

Da samboeren ikke kom hjem i løpet av natten ble han mer og mer urolig. To timer etter avtalt tid kjørte han til stedet for å lete etter henne. Ingen visste hvor hun var.

– Det svartnet for meg

Først på formiddagen dagen etter fikk han beskjed om at hun hadde reist til en kamerat han kjente. Han ble da beroliget. Han bestemte seg likevel for å kjøre til denne kameraten for å hente samboeren som hadde utvidet bryllupsfesten med flere timer. Da han kom frem til huset, fikk han beskjed av kameraten om at samboeren var i underetasjen. Han gikk ned for å hente henne, og fikk sjokk da han så at hun lå i en seng med en annen mann. Han rev av dem dynen og fant dem begge kun iført truse.

– Det svartnet for meg, jeg så for meg at livet gikk i grus, forklarte den 37 år gamle mannen, om synet av samboeren i sengen med en fremmed mann.

– Du har ødelagt en familie

37-åringen ble så rasende at han begynte å hamre løs på samboerens sengekamerat.

Mens slagene suste inn, skrek 37-åringen: Du har ødelagt en familie.

Mannen som ble slått fortalte i retten denne uken at han lå og sov og at han ble vekket av slagene fra 37-åringen. Han endte opp med knekt kjeve og flere kutt i ansiktet. Han ble også arbeidsufør i to uker etter omgangen med den forsmådde Askøy-mannen.

Betinget fengsel

I Nordhordland tingrett denne uken har Askøymannen blitt dømt til betinget fengselsstraff i syv måneder. Straffen utsettes med en prøvetid på to år. Straffen er mildere enn vanlig for denne typen lovbrudd, fordi retten har tatt hensyn til situasjonen 37-åringen var i og frykten han kjente for å få familien ødelagt. De har også tatt hensyn til at mannen som fikk juling, var klar over at han delte seng med en annen manns kvinne.

37-åringen må likevel ut med en erstatning på 27 000 kroner til mannen han banket opp. Han må i tillegg betale 25 000 kroner i oppreisning til offeret som ble banket.