Tre menn i tyveårene er dømt for å ha ranet en person i et skogområde på Gyldenpris i fjor sommer.

Ifølge retten foregikk ranet slik: De tre mennene var tomme for penger og tabletter, og bestemte seg derfor for å rane en mann som de visste pleide å ha tabletter på seg.

En av de tiltalte (20 år) hentet offeret i bil. Mannen ble lurt til å tro at han skulle prøveskyte en pistol i forbindelse med salg. Samtidig ventet de andre ranerne i skogen.

Slått i hodet

En av mennene startet ranet ved å slå fornærmede hardt i hoderegionen, slik at han falt over ende. Han fikk deretter en hette over hodet, slik at han ikke kunne se hvem som ranet ham. To av de tiltalte (20 og 23 år) slo og sparket mannen flere ganger mens han lå nede.

De tok alle eiendelene hans, og forlot han liggende på bakken i bare trusen. På denne måten ble ransofferet utsatt for en «ikke ubetydelig ærekrenkelse», mener retten. Mennene fordelte så ransutbyttet, som blant annet besto av en klokke, et armbånd, en mobil, klær og noen tabletter.

Tilsto ranet

Ransofferet tok seg til nærmeste bilvei iført kun underbukse, hvor han fikk hjelp til å kontakte politiet. Mannen hadde vondt i kroppen i flere uker etter ranet.

Bergen tingrett dømte alle mennene for ranet, selv om en av dem ikke deltok i voldshandlingene. 20-åringen var også tiltalt for en rekke andre lovbrudd, blant annet to grove tyverier, og ble derfor dømt til fengsel i ett år og åtte måneder.

De to andre domfelte fikk fengselsstraffer på syv måneder. Også disse mennene ble dømt for flere lovbrudd, men fikk strafferabatt på grunn av at de tilsto ranet like etter hendelsen.