Den 43 år gamle mannen var ruset og ille tilredt. Ifølge politiet skal han ha blitt slått i hodet med jernstang i et hus like ved drosjeholdeplassen Osen.

Etter å ha blitt fraktet til sykehus i ambulanse ved 21.30-tiden, måtte han sy elleve sting i hodet.

Mann tatt

Politiet pågrep raskt den antatte gjerningsmannen, en 39-åring. Han sitter nå i arrest i Haugesund, og er siktet for legemsbeskadigelse. Mannen er avhørt i formiddag, men det er usikkert om han vil bli fremstilt for varetektsfengslet.

— Også gjerningsmannen har mindre skader. Det ser ut til at de to har slåss, og at det dreier seg om et internt oppgjør i rusmiljøet, sier operasjonsleder Thor Gunnar Westbye ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til bt.no.

Politiet har undersøkt åstedet for slagsmålet.

— Det var mye blod der inne, selv om gjerningsmannen har forsøkt å vaske det bort, sier Westbye.

Forlot sykehuset

Til tross for at offeret var kraftig forslått, ønsket han ikke å bli lagt inn på sykehus. Han skrev seg ut på eget ansvar før legene var ferdige med å undersøke ham.

— Det var bare så vidt han hadde tid til å la legene sy stingene. Hvor hardt skadd han var, er uklart, sier Westbye.

— Den 43 år gamle mannen er fra Stord, mens den 39 år gamle mannen er fra en av nabokommunene. Begge to er meget godt kjent av politiet fra før, sier politioverbetjent Odd Harald Hovland ved Stord Lensmannskontor til bt.no.