bossbyen bergen

Der Wolffs gate går over i en smal tarm av en veistump (fra O.J. Brochs gate og ned til Damsgårdssundet nede på Møhlenpris) er våren i full «blomst» — i form av boss i alskens farger og fasonger. Noen har tydeligvis hatt våropprydning hjemme og funnet den vesle veistumpen ideell til dumping av alt sitt overflødige - uten fare for å bli sett av noen!

Bak rekken av parkerte biler ligger avdankete kjøleskap, vaskemaskiner, sofaer, rester av en skumgummimadrass og en knust porselensvask hulter til bulter med gamle klær, sprukne bøtter og en stinkende haug av bæreposer proppet med alskens husholdningsavfall.

Rundt omkring all dritten ligger sigarettsneiper og brukte fyrstikker lekkert dandert i små hauger - tydelig at bilistene har funnet det ideelle stedet å tømme doningens askebegre. Litt boss fra eller til spiller jo liksom ingen rolle ...

Men alvorlig talt! Går det an å være så totalt blottet for sosial intelligens? Tror virkelig de feige bossynderne at bosset deres forsvinner sånn helt av seg selv. Et kjøleskap? En sofa? Hallo???

FOTOS: ANNE-GRETHE DAHL