Onsdag 10. desember ble eneboligen til Frp-politiker Laila Reiertsen i Os ødelagt av en voldsom brann. Nå har familien ordnet seg tak over hodet, men de har det tøft.

— Nå tar vi det en dag om gangen. Av og til en time om gangen, sier Reiertsen til Bergens Tidende.

I følge brannvesenet var det store røykskader inne i huset etter at brannen var slukket. Restverdimannskap gikk forrige uke gjennom huset for å se om de kunne sikre verdigjenstander. Reiertsen og familien har ikke vært i huset siden dagen huset brant, og de har ikke fått hente ut noen av tingene sine. Politiet er ikke ferdig med sitt arbeid, og skal inn igjen torsdag.

— Det er like greit. Jeg kjenner en sånn sigende kvalme bare jeg tenker på det, sier politikeren.

— Vi er på alerten hele tiden, og det er veldig slitsomt. Man blir veldig trøtt av det, av alle følelsesmessige endringer. Dette er nok en prosess vi bare må gjennom alle sammen.

- Det kjennes uvirkelig

Politiet fikk melding om brannen på Steinneset i Os onsdag 10. desember klokken 14.26. Klokken 16 var brannen i hovedhuset slukket, men det brant fortsatt i et uthus. Der måtte brannvesenet bruke motorsag for å komme til brannen nede i bjelkelaget under bygget.

Da brannvesenet kom til stedet, sto allerede flammene ut fra første etasje. Politiet sier at brannen trolig startet her, men har ennå ikke konkludert med hva som er årsaken til brannen.

— Det er litt kaos i hodet. Det kjennes uvirkelig, minstemann og jeg sto jo og så på at det skjedde. Så kom de andre til.

Politikeren forteller at hun sto og skalv, men at det ikke var fordi hun frøs.

— Det var nok bare kroppens måte å reagere på, sier hun.

— Nå er vi litt stagnert, på vent rett og slett. Vi må bare fokusere på at alle er hele. At vi overlevde.

Barna på 15 og 17 år er tilbake på skolen, og de to eldste og utflyttede barna har vært en god støtte.

For den yngste sønnen var det en god trøst at katten reddet seg ut.

— Han var veldig opptatt av det. At Tiger klarte seg, sier Reiertsen.

Flytter nærmere eget hus til våren

Familien bor foreløpig i et lite, fint bestemorhus et lite stykke utenfor Os sentrum. Her skal de bo til de kan flytte inn i et hus nærmere deres eget. Dette skal de leie fra våren.

— Vi er heldige som har fått til dette. Det er godt å vite at det er så mange som bryr seg. Vi er veldig takknemlig.

Reiertsen forteller om en velfungerende kommune og et godt kontaktnett. Hun er glad for at beredskapen virker, og for at folk bidrar.

— Neste gang er det gjerne ikke oss, men andre. Da er det godt å se at ting fungerer, sier hun.