Med champagne brusende i glassene jublet SV for stortingsplass til Audun Lysbakken. Riktignok ble den servert i rødvinsglass, men den slags mangel på dannelse brydde få, men noen, seg om på Café Opera.

-Hordaland er et av fylkene hvor vi har gjort det bedre enn forventet og i Bergen gjør vi det bedre enn landsgjennomsnittet. Det pleier vi ikke å gjøre, sier Audun Lysbakken, som like før midnatt endelig kunne puste lettet ut over at både hans politiske fremtid og den rødgrønne regjeringens fremtid var sikret.

-Jeg er ikke fornøyd med resultatet, men hadde vi tapt like mye i Hordaland, hadde vi ikke klart å sikre mandatet, sier Lysbakken.

— Jeg tror det viser at det er rom for lokal valgkamp. At ikke alt er riks, for vi har drevet en god lokal valgkamp.

Det var ikke bare på SVs valgvake de pustet lettet ut. Også hos vennene i Sp ble det jublet over fortsatt plass på hordalandsbenken. De siste ukene har Kjersti Toppe bikket ut og inn på målingene. Så sent som fredag var hun ute på BTs måling. Det samme viste målingen i BA i helgen.

– Det har vært utrolig spennende, men det gikk heldigvis bedre enn jeg fryktet i morges, sier Kjersti Toppe.

— Jeg har jo fått en del kalddusjer underveis.

I og med at Ap sikret seg et 5. mandat med Magne Rommetveit på bekostning av Lars Sponheim (V), tippet Hordaland ett mandat i rødgrønn retning.