Men Flaktveit Idrettsklubb har tatt hallen i egne hender og en søndag formiddag maurer det av liv og vaffelrøre i Flaktveithallen. Hver eneste søndag formiddag, faktisk.

Fra klokken ti til ett inviterer nemlig klubben til «Åpen hall». Den svære hoppematten blåses opp, «tjukkaser» legges ut, lekeklosser, løpehjul og sykler settes frem, «Istid»-videoen ruller på storskjermen, det stekes vafler og trekkes pølser og kul musikk dunker i hallen.

— Vi har hatt opp til 500 innenfor dørene her på det meste en sånn søndag, forteller hallvakt Sindre Tveit (18). Han er ansatt av klubben for å holde orden på hundrevis av spretne unger og ganske mange kaffetørste foreldre.

Gir seg ikke

For ti år gamle Flaktveit Idrettsklubb vil ikke la seg stoppe av at kommunen gjorde det «ufattelige» grep å trekke tilbake sine tre ansatte i hallen allerede dagen etter åpningsfesten i november.

Dermed sparte politikerne 1.4 millioner kroner - der også. Etter at det var investert 32 millioner kroner i ny hall.

— Men vi kan ikke akseptere at hallen blir stengt, for denne hallen har vi kjempet for i ti år, sier anleggsansvarlig i klubben, Frode Bergo Larsen.

I samarbeid med kommunen håper klubben å finne en modell for egen drift av hallen. Et kommunalt driftstilskudd vil være helt nødvendig.

I et skriv til brukere av hallen blir derfor Flaktveit-folk bedt om å bidra med et engangsbidrag på tusen kroner og deretter 300 kroner pr halvår, frem til man er kommet til enighet med politikerne i sparebøssen i Rådhuset.

«Vi kan ikke gi oss nå! Det er kjempet for denne hallen i 10 år og den står nå ferdig til bruk - med en investering på over 30 millioner. Det er samfunnsmessig umoralsk ikke å benytte den.», heter det i skrivet.

Fakkeltog

Og mens hallen foreløpig holdes åpen og i drift for klubbens regning, kjemper klubbledelsen for å overbevise kommunen om at det ikke er noen smart sparepolitikk å stenge en nyåpnet idrettshall.

— Derfor arrangerer vi fakkeltog her på Flaktveit søndag 25. januar, forteller Frode Bergo Larsen.

Da blir det fakkelmarsj fra Flaktveit skole til Flaktveithallen, med appeller og kafésamvær etterpå.

Vafler og amming

På kjøkkenet i Flaktveithallen har pappaene Jostein Våge og Christian Fjeldstad denne søndagen fullt opp å gjøre med å holde tritt med vaffelappetitten og kaffetørsten i «Vi bryr oss»-kaféen.

Mens unger som tar hoppepause koser seg kollektivt med «Istid»-spenningen og en mamma ammer dagens yngste Flaktveit-supporter, Pernille på ni måneder.

Og venninnene Tirill Evensen (10) og Maren Elise Bugge (10) viser muskler og løfter Pippi Langstrømpe-vekter inne i hallen.

Søndag 25. januar skal hele Flaktveit vise muskler.

EN PIPPI: Nesten like sterk som Pippi Langstrømpe. Maren Elise Bugge imponerer guttene og venninnen Tirill Evensen (10) med vektløfting.<p/>FOTO: HELGE SUNDE
RØRE: Jostein Våge var vaffelansvarlig i kafékjøkkenet i Flaktveithallen i går.<p/>FOTO: HELGE SUNDE
GØY PÅ HJUL: Mange aktiviteter i Flaktveithallen en søndag formiddag. Alexander Michal Thomsen (7), Stian Torgersen Landaas (straks 8), Cecilie Hollevik Ingebrigtsen (9) og Stian Hollevik Ingebrigtsen (7) suser avgårde på syv hjul.<p/>FOTO: HELGE SUNDE
KLATREVEGG: På vei til topps, nærmest Vebjørn Haugland Skadal (8), Martin Haugland Skadal (10) og Tirill Evensen (10).<p/>FOTO: HELGE SUNDE