— Det er et alarmerende fartsnivå. Det er helt tydelig at når det blir tørre veier og folk får sommerdekkene på, så øker hastighetene, sier UP-sjef Leon Nordanger til bt.no.

UP har hatt mange kontroller i den siste tiden og mange er tatt for råkjøring.

88 km/t i 60-sonen

På riksvei 57 i Lindås kommune hadde UP to kontroller i formiddag.

I 60-sonen på Lauvås (nesten ute med Mongstad) tok politiet fra en mann førerkortet. Han kjørte i 88 km/t i 60-sonen. Ti andre bilister fikk forenklet forelegg.

Så flyttet de kontrollen litt nærmere Bergen, men fortsatt på riksvei 57, til 80-sonen i Kjevikdalen. Her ble også flere bilførere bøtelagt. Den som fikk mest å betale kjørte i 111 km/t i 80-sonen.

Lappen røk på Sotra

— Vi hadde også en kontroll på Ågotnes på Sotra i dag. Her klarte en bilist å kjøre så fort midt i skoletiden at han mistet førerkortet, sier Nordanger.

UP-sjefen sier at de kommer til å ha storkontroller på utfartsveiene i påsken. Allerede i morgen starter utfarten og kontrollene. UP har alliert seg med Statens vegvesen og lensmannskontorene, for å knipe bøller i trafikken.

Lover harde kontroller

— Vi ønsker aller helst å ta færrest mulig. Det viktigste er å få folk hele til å fra påskeferien, men de potensielt farlige sjåførene må stoppes. Jeg lover at vi skal kjøre harde kontroller for å luke dem ut fra trafikken i påsken, sier Nordanger til bt.no.