Da spiller herrelandslaget avgjørende OL-kvalikkamper mot Spania, Tunisia og Frankrike, trolig med Drange i troppen dersom han overbeviser på tredagerssamlingen i Drammen dagene før avreise.

— En fantastisk mulighet til å vise meg frem, stråler 22-åringen.

- Frisk i spillestilen

— Så grip sjansen, da. Jeg tar ikke ut folk i landslagstroppen uten at de har noe der å gjøre, poengterer Gunnar Pettersen. Trolig er OL-kvaliken, og VM-kvaliken mot Ukraina helgene etter, GPs siste «sprell» som landslagstrener - mye tyder på det. Men i sitt kanskje siste uttak tar han vare på fremtiden ved å slippe unge spillere som Thomas Drange og playmaker Steffen Stegavik gjennom nåløyet.

— Vi må få noen keivhendte inn i systemet. Thomas og Drammens Marius Hovde Andersen ligger nærmest som bakspillere - denne gangen valgte jeg Thomas. Han har hatt en bra sesong i Fyllingen, vurderer landslagssjefen.

— På hvilken måte?

— Drange skyter godt og er frisk i spillestilen.

Pettersen har Fyllingen-backen med i en bruttotropp på 17 mann - hvorav 15 drar til Paris.

— Du drar ikke dit med tre keepere?

— Neppe.

— Ei heller med tre playmakere?

— Det skal mye til, det òg.

Eksamenstrøbbel

GP vil også vurdere om han skal ha dobbel dekning på begge vingene, der Stords Rune Skjærvold og Håvard Tvedten på motsatt kant virker sikre.

Summa summarum betyr det at Thomas Drange har gode odds på å komme seg inn blant de 15 - og i særdeleshet blant de 16 som meldes opp til playoffkampene mot Ukraina 8. og 15. juni.

— Dette kom som en stor overraskelse, smiler siviløkonomstudenten. Da han i pinsen fikk e-posten som bekreftet at han er inne i landslagsvarmen, sto imidlertid en like stor utfordring for tur.

— Landslaget i slutten av mai og begynnelsen av juni er ensbetydende med eksamenstid for meg. Jeg har brukt mye tid de siste dagene på å få tillatelse til å ta avsluttende prøver andre steder enn i Bergen - for det kræsjer helt. Dessuten blir det meningsløst å prøve å snu opp ned på eksamensavleggelse dersom jeg ikke skulle komme med blant de 15. Men håper og tror at alt løser seg. Jeg har også snakket med Gunnar (Pettersen) om dette, forteller Thomas Drange. Som har flere utfordringer:

- En utrolig sjanse

— Litt synd det er lenge siden siste skikkelige balløkt. Fyllingen har fellestrening to ganger i uken nå, men jeg er innstilt på å stå igjen etter de øktene for å skyte og skyte - og få tilbake ballfølelsen.

— Hvordan klinger ordet OL - eller OL-kvalik - i dine ører?

— En utrolig sjanse. Det er kanskje én gang i livet slike sjanser byr seg. Jeg vil gjøre alt for å gripe den begjærlig.

Herrelandslagets program: Treningssamling i Drammen 26.-28. mai, OL-kvalik i Paris mot Spania, Tunisia og Frankrike 30. mai-2. juni, playoffkamper til VM mot Ukraina 8. og 14. juni.

INNE I VARMEN: NHH-student Thomas Drange er eneste venstrehendte bakspiller i Gunnar Pettersen tropp til OL- og VM-kvalikkampene i slutten av mai og begynnelsen av juni. Drange måtte kaste om på eksamensplanene da han ble kalt inn i troppen i pinsen. ARKIVFOTO: HELGE SUNDE
Bergens Tidende