Fredag sender politiet i Sogndal ut forespørsel om bruk av politihelikopter i søket etter den savnede 22-åringen.

Blant annet jobber de ut fra en teori om at Stegegjerdet kan ha bevegd seg i et høytliggende turområde i Årøy. Fossen «Kvinna» er ett av stedene de ønsker å kartlegge.

— Vi har fått informasjon om at det kan være aktuelt å søke fra Hella til Grinde. Her har det vært et stiprosjekt som Veronica delvis var borti, sier lensmann Asle Karoliussen.

Les også:

Politiet ønsker også at helikopter skal søke over et området som går fra Årøy til Solvhornsnipa, et fjell mellom Lustrafjorden og Barsnes.

VENTER RAPPORT: Analyser av den savnedes mobil og PC vil trolig ferdigstilles av Kripos innen kort tid, opplyser politiet i Sogndal.
Knut Hjortland (grafikk)

— Der går det en sti hun kjente til og brukte. Vi er avhengig av været for å få det til, men det ser bra ut fremover, sier lensmannen.

Evaluerer etterforskningen

En taktiker fra Kripos er også ventet til Sogndal fredag. Han skal gjennomgå etterforskningen med politiet.

— Taktikeren skal se på forhold vi har jobbet med. Det blir en evaluering av etterforskningen og eventuelle innspill på videre arbeid. Vi ønsker å få kartlagt saken best mulig, sier lensmann Asle Karoliussen.

Les også:

Pr. i dag er det tre etterforskere hos politiet i Sogndal som har ansvar for Veronica-saken. Ennå er hun sporløst forsvunnet.

Sonar-enheten er ventet til Sogndal fredag kveld. De går trolig i gang med søk ytterst i Barsnesfjorden lørdag. Over helgen vil også miniubåt være på plass.

Årøy er utgangspunktet

Det er nå 19 dager siden Veronica Heggheim Stegegjerdet sist ble sett i hjemmet hun leier på Årøy. Kvinnen ble meldt savnet tirsdag 28. oktober.

Siden 30. oktober har hun vært etterlyst i alle av politiets offisielle kanaler, nasjonalt som internasjonalt. Politiet har fått inn tips, uten at de har ført frem.

— Alle disse forholdene er sjekket ut. Inntil eventuelt nye opplysninger foreligger, jobber vi fremdeles ut fra at Årøy er det siste kjente oppholdsstedet, sier lensmannen.

Det har vært en massiv innsats fra frivillige og letemannskaper i søket etter den savnede 22-åringen.

Så langt har politiet ingen mistenkte i saken.