• Det første jeg skal gjøre når jeg treffer dronningen i morgen er å fortelle at Langeland skule har samlet inn 29.000 kroner, og så skal jeg skryte av dere.

Det sa generalsekretær i Norges Røde Kors, Jonas Gahr Støre, da han besøkte Langeland skule på Stord i dag. Gymsalen på barneskolen var full av stolte skolebarn.

— Vi har hatt solidaritetsdag og samlet inn 29.000 kroner, forteller Daniel M. Dahl fra 4A til bt.no.

— Pengene skal gå til barn i Russland. De skal få suppe. Et kakestykke fra oss blir en suppetallerken for de, forklarer Amund Hornlien fra 4A.

I mars arrangerte de en aktivitetsdag med blant annet loppemarked, kakesalg og kunstutstilling. 10 nasjoner er representert blant elevene på skolen.

I dag sang og danset de til ære for generalsekretæren.

— Det er ingenting som er mer inspirerende enn å komme hjem med en stor sjekk fra dere, sa Jonas Gahr Støre da han takket for gaven.

Han har nettopp kommet hjem fra Russland der han har besøkt Norges Røde Korsý suppekjøkken i byene St. Petersburg og Murmansk.

At barn hjelper barn synes ordfører Magne Rommetveit er flott.

— Det er kjempegreier. De har en visjon om internasjonal solidaritet her på Langeland, sa en stolt ordfører til bt.no.

Generalsekretær i Røde Kors Jonas Gahr Støre besøkte Langeland skule på Stord og fikk overrekt en sjekk på 29000 kroner innsamlet på skolens Solidaritetsdag. Lars Ove Risan og Fatima fra klasse 6A overleverte sjekken.
LENA VERMEDAL