Byrådet gikk i dag inn for at Ulriksbanen får skjenkeløyve både på Øvre og Nedre stasjon. Og i gondolene.

— Jeg vil tro at bergensere synes det er kjekt å kunne nyte et glass øl i gondolene. Det er viktig for Ulrikens eksistens å ha like gode vilkår som restaurantene nede i byen, sier helsebyråd Liv Røssland (Frp).

Les også: Her er nye Ulriken

- Ikke fyllested

Markedssjef for Ulriken643, Eirik Hokstad, jubler over beslutningen.

— Det er sprekt at vi får lov. Men det betyr ikke at Ulriken skal være et fyllested. Skjenking i gondolene skal skje på kveldstid etter at banen er stengt klokken 21, og det skal være for lukkete selskap, sier Hokstad.

Han har planene klare for gondolene etter stengetid.

— Da skal man kunne bli tatt imot av en kelner på Nedre stasjon, få et glass vin, øl eller sjampanje og så ta turen opp i gondolene. Dersom man ønsker, kan man også spise en treretters middag i gondolene. Det må jo være perfekt dersom man har planer om å fri til sin kjære, tror Hokstad.

Skjenkesjefen i Bergen ser ikke noen problemer med planene.

— Så lenge det er et sluttet lag, så har de anledning til å servere vin og øl i gondolene. Når det gjelder sikkerheten, så må de ivareta den på samme måte som skjenkesteder nede i byen må, sier leder for skjenkekontoret i Bergen, Gro Gaarder.

Vanntett opplegg

Eirik Hokstad i Ulriken643 er absolutt ikke bekymret for sikkerheten i luften når sjampanjekorken sprettes.

— Det går ikke an å åpne gondolene innenfra. Det skal dessuten være en servitør med som følger gjestene på turen. Sikkerhetsopplegget rundt serveringen er vanntett, sier Hokstad.

Den nye Ulriksbanen skal etter planen åpne første mai i år.

— Jeg tror folk kommer til å sette pris på det. Det er kanskje litt unorsk, men vi er jo litt unorsk her i Bergen, sier Hokstad.

Han roser kommunen for å være med å skape noe nytt i Bergen.

— Det er flott at de er med på å gjøre noe annerledes. Dette vil gi en ny dimensjon til Ulriken, sier han.

Helsebyråden gleder seg

  • Jeg håper virkelig de får det til på Ulriken. Banen har vært savnet. Det skal bli godt å få den i gang igjen, den er en viktig del av Bergen. Men Ulriksbanen må forholde seg til det vedtaket som er gjort. Byrådet har diskutert sikkerheten grundig. En forutsetning er tilfredsstillende vakthold og at skjenking i gondolene kun gjelder for sluttete lag, sier Liv Røssland.

Hva synes du om skjenking i gondolene? Si din mening her.

MIR (ILL)
Helge Skodvin