«Made in Bergen retail» ble startet i sommer av syv bergensbaserte gründere. Butikken selger klær, design og kunst i Skostredet. Alt som selges er produsert i Bergen.

Nå etablerer de butikk på Grünerløkka i Oslo. Fredag kveld åpnes dørene til «Made in Bergen» nederst i Markveien i Oslo.

Konseptet blir det samme: Et kollektiv av designere og kunstnere som selger egne produkter.

Rask avgjørelse

— Tre av oss fra Made in Bergen starter nå opp butikken i Oslo, forteller Eirik Hitland Johannessen (30). Han er mannen bak klesmerket Higren, klær med humoristiske trykk.

— Vi jaktet på lokaler i Oslo. Da vi fikk tilbud om drømmelokalet slo vi til med en gang, sier klesdesigneren.

Han er forberedt på pendling mellom Bergen og Oslo de neste månedene.

— Forrige uke var vi litt stresset, ettersom det var uvisst hvor mange vi fikk med på butikken. Men nå begynner ting å falle på plass, og vi blir i hvert fall syv medeiere. Så nå er det gøy, sier Hitland Johannessen.

Bergenskunst

Konseptet er fortsatt bergensk, men de har også fått med konstnere og designere fra hovedstaden. Sammen med Oslo-kollegene skal de selge t-skjorter, produktdesign, klær og annen kunst i den nye butikken.

— Tanken er ikke å invadere Oslo, men heller å kombinere det beste fra øst og vest, forklarer Hitland Johannessen.

Under paraplyen Made in Bergen vil de selge både sine egne og andres produkter, blant annetCD-er med bergensmusikere.

— Jeg tror folk er ute etter unike produkter. Vi vil selge de samme tingene som i Bergen, men for det meste helt nye ting fra nye medlemmer, sier Hitland Johannessen.

Tror du bergensprodukter vil slå an i Oslo? Si din mening!