Ekte bergensk siparegn satte den rette rammen for Anders Nylands første besøk i BA-huset.

— Jeg er gammel speider og vant til å være våt i håret og på sokkene, sier Nyland (33) til bt.no.

- Sjarmert av Bergen

Som bt.no meldte mandag kveld, ble den nye redaktøren presentert for avisens ansatte i dag.

Det er en spent redaktør som tar over etter veteranredaktør Olav Terje Bergo.

— Jeg har verken bodd eller studert i Bergen. Men jeg er svært sjarmert av byen. I forhold til Oslo er sentrum kompakt. Det liker jeg, sier Nyland (33).

- Har du noe forhold til bergenske institusjoner, som for eksempel buekorpsene?

— Nei, ikke mer enn jeg har sett på TV, innrømmer Nyland.

Nå blir han redaktør i avisen som ifølge egenreklamen kjenner Bergen bedre enn noen andre. Før han tiltrer om noen måneder, skal Nyland bygge opp lokalkunnskapene.

— Av hensyn til selskapet jeg fratrer, må vi sikre kontinuitet før jeg flytter til Bergen. Derfor begynner jeg ikke før rundt påsketider, sier Nyland.

Møttes i går

Anders Nyland er fra Ski i Akershus. Per i dag er han ansvarlig redaktør i Akershus Amtstidende, en lokalavis med i underkant av 10.000 aviser i opplag. Han har tidligere vært nyhetsleder og utviklingsleder i Østlandets Blad. Nyland sitter også i A-pressens redaktørutvalg.

Ansettelsesutvalget hadde mandag kveld et møte med den nye redaktøren på Radisson SAS Hotel Norge. Til stede på møtet var både styreleder i Bergensavisen Thor Gjermund Eriksen og avisens mangeårige og avtroppende redaktør, Olav Terje Bergo.

Veslemøy Fredriksen blir ny administrerende direktør i avisen. Hun er bergenser og kommer fra stillingen som direktør for privatmarkedet i Fjordkraft.

— Det er en fordel at styret i BA nå har bestemt seg for en todelt ledermodell. Da kan Veslemøy og jeg ha fullt fokus på hvert vårt område, sier Nyland.

Tøft år

2009 er spådd å bli et svært vanskelig år, også for mediebransjen. BA har slitt med opplagsutviklingen i det siste, og den nye redaktøren erkjenner at det blir tøffe utfordringer fremover.

— Men jeg tror BA har stort potensial i annonse- og lesermarkedet, sier Nyland.

Han lover å bli en synlig redaktør i Bergen.

— Jeg er glad i å brette opp ermene og gyve løs på spennende oppgaver. Det blir et utfordrende år, men det er i motbakke det går oppover, sier Nyland.

Har du gode råd til BAs nye redaktør? Skriv i kommentarfeltet!

TILTRER: Anders Nyland blir ny BA-redaktør etter Olav Terje Bergo.
Christian Lura