To kamerater må møte i tingretten i september, tiltalt for flere tilfeller av vold, trusler og ran. Den eldste av de to, en 22-åring, er også tiltalt for voldtekt.

Voldtekten skal ha funnet sted i oktober 2011, hvor 22-åringen etter en fest skal ha hatt samleie med en sovende kvinne.

— Politiet fikk en melding om en voldtekt i forbindelse med en fest på adressen, og rykket ut og starter etterforskning, sier statsadvokat Rudolf Christoffersen.

- Folk som ringer politiet får bank

Nå er både den og de andre sakene klare for retten.

Sammen skal de ha ranet til seg 1600 kroner fra seks kamerater i desember 2012, gjennom å true med å «fucke dem opp» og at det ville få «konsekvenser» om de ikke fikk penger. Tre uker senere, i januar i år, truet 22-åringen en av dem som ble ranet med å «fucke opp deg og hele leiligheten din», fordi han hadde anmeldt forholdet til politiet. Senere samme dag ble mannen oppsøkt igjen av den eldste tiltalte, som sa at «folk som ringer politiet blir tatt til slutt og får bank».

Skal «fucke opp trynene deres»

19-åringen er alene tiltalt for to tilfeller av vold mot miljøarbeidere.

Den første hendelsen var i august 2012, hvor han påførte en mann merker på halsen og leggen, og kutt over øyet og i pannen som måtte stripses på Bergen legevakt.

Over nyttår var mannen på nytt truende overfor to nye miljøarbeidere.

Da han ble nektet penger til kontantkort, sa han til de to miljøarbeidere at han skulle «fucke opp trynene deres», og at han «visste hvem hun var og visste om livet hennes» til den kvinnelige miljøarbeideren. Han skulle også «omplassere trynet» hennes.

Kvinnen syntes det var så ubehagelig at hun tok inn på hotell for natten. Sent på kvelden ringte den tiltalte til kvinnen, og sa at han «skulle finne hotellrommet hennes og stå på rommet midt på natten når hun minst ventet det».

Slo eks-kjæreste i ansiktet

I februar skal 22-åringen ha oppsøkt ekskjæresten sin, og trukket henne ut av leiligheten hennes. Deretter skal han ha tatt kvelertak på henne og slått henne gjentatte ganger i ansiktet med både flat og knyttet hånd.

Forsvarer til 22-åringen, Ivar Abrahamsen, vil ikke kommentere saken. Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra 19-åringens forsvarer.