For i midten av mars skal de 15 medlemmene av det kommunale fellingslaget på skolebenken for blant annet å lære seg å hyle, eller lokke på ulv.

Ifølge avisa Østlendingen er en av Estlands mest erfarne ulvejegere kalt inn som foreleser på et weekendkurs om ulvejakt for storelvdølene.

— Jeg tror ikke det blir nødvendig å sende ut noen offentlig advarsel, for det blir nok mest å praktisere innendørs og neppe så mye uling fra ås til ås, sier fellingslagets leder Sverre Oskar Øverby til NTB.

Øverby er blitt gjort kjent med at det er en fordel å være i besittelse av en viss musikalitet for den som skal bli en habil ulve-hyler.

— Kanskje må vi legge vekt på bakgrunn fra kor eller korps neste gang vi søker medlemmer til fellingslaget, humrer Sverre Oskar Øverby.

I tillegg til gevær, kan det også være en fordel at ulvejegerne har en stemmegaffel i lomma neste gang det skal jaktes ulv i kommunen, sånn at man kan være helt sikker på å finne den rene tonen som ligger i gråbeinens stemmeleie.

Kanskje må jegerne ule litt på kammerset, eller i dusjen, for å holde strupelydene varme fram mot beitesesongen. For tida er det ikke påvist en eneste ulv innenfor Stor-Elvdals kommunegrense, men fellingslagslederen regner med at streifdyr vil slå til også denne sommeren.

(NTB)