Bleieskift og barnelatter fyller gangen ved Eidsvågneset barnehage når tretti barn skal kle på seg samtidig. Men Geir Iden, Bjørn-Kåre Berentsen, Knut Hjeltnes og Gaute Mykkeltvedt holder kustus på alle tretti med militærpresisjon.

— Ja, alle fire har vært i Heimevernet. Og vi har pedagogisk utdannelse, forteller Iden mens han tar på seg støvlene og gjør seg klar til å holde følge med barna ut døren.

— Nå er det ni ansatte og fire er menn. Men i fjor var det 60 prosent mannlige ansatte, sier Iden.

Han trives godt som styrer ved Eidsvågneset barnehage og det gode arbeidsmiljøet som oppstår når det jobber nesten like menn som kvinner.

Hos dem har resepten for å rekruttere flere menn vært enkel.

— Der det er menn, blir det flere menn.

Bedre arbeidsmiljø

Det var også slik Bjørn-Kåre Berentsen fikk jobb i Eidsvågneset barnehage.

— Jeg hadde vært innom tidligere, så jeg kjente til at det var mange menn her, og det gjorde det enklere å ta jobben, sier Berentsen.

Han legger ikke skjul på at arbeidsmiljøet ble annerledes enn ved den barnehagen han tidligere jobbet i, som eneste mann.

  • Kvinner bryr seg kanskje mye om ting som menn ikke bryr seg mye om. Så utfordringene ble annerledes da jeg byttet jobb. Menn har ofte en særinteresse, for eksempel musikk eller friluftsliv, som de er flinke til å inkorporere barna i og det gir også et spennende arbeidsmiljø, sier Berentsen.

**Les også:

Mennene kommer sakte, men sikkert

Ingen huttatutta**

Eidsvågneset er kanskje det en vil kalle en atypisk barnehage. Her heter ikke avdelingene blåbær eller huttatutta. For litt siden het de tre avdelingene Liverpool, Chelsea og Manchester United. Iden oppfordrer de ansatte til å komme med forslag om aktiviteter og hvis det høres gøy ut, så gir de det en sjanse. Det har ført til rockeband, kunstutstilling, fjellklatring og tilberedelse av smalahove.

— Som demonstrasjonsbarnehage fikk vi i fjor tilskudd fra staten og brukte de til å leie Vestlandshallen. Der inviterte vi alle barnehagene i Bergen til å delta på fotballturnering. Det endte opp med 40 påmeldte lag og en suksess uten like, og en god profilering av barnehagen vår, sier Iden. - Utfyller hverandre

Men kvinnene trives også i et arbeidsmiljø utenom det vanlige. Mirabell Asperheim har jobbet i den utradisjonelle barnehagen i snart to år. Da hun først startet var det uvant, men hun fant fort ut at det førte med seg mye positivt.

  • Menn gir barna mye oppmerksomhet og omsorg på en annen måte enn det vi kvinner gjør. Vi utfyller hverandre veldig godt. De fleste barna er også vant med at det er en mor og far hjemme, så hvorfor skulle det ikke fungere bra med menn i barnehagen også, sier Asperheim. Henter ideer

Neste uke skal likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstadvik ta turen til Eidsvågneset barnehage for å lære om rekrutteringen.

  • Det er flott å se likestilling i praksis og at noen jobber målrettet for å bli en demonstrasjonsbarnehage, sier Ørstavik.

Hun er spent på å se hvordan de jobber og håper å plukke opp et par tips om hvordan rekruttere flere menn til barnehager. Ved å få frem Eidsvågneset og de andre gode eksemplene, håper hun å motivere andre barnehager.

— Jeg ser frem til å møte fornøyde barn som ser at menn også kan gjøre en god jobb i barnehager. Men også se hvordan de jobber aktivt med å gjøre barnehager til en attraktiv arbeidsplass også for menn.

Hvordan rekruttere flere menn til barnehagene? Skriv en kommentar.