Se utsikten på panoramabilde her!

Bt.no, i samarbeid med Barnas Hus, presenterer prosjektet «Hei, herr Michelsen». Fra og med lørdag kan du besøke bt.no-containeren på Festplassen og se med egne øyne hvordan utsikten er for den gamle statsmannen.

— Vi har vært oppe i snorkelbil og laget et panoramabilde av hele rundskuet hans, fra Biblioteket til Telegrafen. Folk kan gå inn i bildet, klikke seg inn på de viktigste bygningene og se nye panoramabilder av interiøret og få opplysninger om bygget, forteller Leif Gullstein, som har laget de 13 panoramabildene.

Blant bygningene du kan lære mer om er Bergen offentlige bibliotek, Bergen Kunstmuseum, Bergen Kunsthall, Permanenten og Telegrafen.

Barns undring

Linda Rios er prosjektleder og kunstformidler i Barnas Hus. Hun sier at prosjektet er en del av Hundreårsmarkeringen for unionsoppløsningen.

— Vi tar utgangspunkt i barns undring. Barn, sikkert voksne også, lurer jo på hva Michelsen gjør der oppe, sier hun.

Ambisjonen til Rios er at gode Michelsen nå skal stige ned til folket.

— Han er jo en erkebergenser, som ikke kunne være borte fra byen uten å lengte. Nå har han stått så lenge der oppe at han nok lurer på hva som skjer på bakken, smiler hun.

Og ned skal han, i hvert fall i barnas lek.

— Vi skal ha en seremoni der vi later som at vi legger ned sokkelen, og så skal vi se om vi kan få liv i Michelsen, sier Rios hemmelighetsfullt.

Er du på Festplassen klokken 13.00 lørdag, får du vite mer. Siden får skoler og barnehager tilbud om å leke med statsmannen til uken.