En 23 år gammel mann fra Romania og en 48 år gammel mann fra Hellas sitter nå i politiets varetekt i påvente av en eventuell fengsling i dag.

De to mennene er fortsatt siktet for menneskehandel, og mistenkt for å ha holdt en 22 år gammel kvinne fanget i en leilighet på Breistein i Åsane siden begynnelsen av denne uken.

Bilder av kjæresten

48-åringen har i etterkant av pågripelsen forklart at 22-åringen er kjæresten hans. Dette er også noe 48-åringen har forklart i nabolaget i forkant av at den 22 år gamle kvinnen fra Romania dukket opp i begynnelsen av denne uken.

— Han gledet seg til å få besøk av damen sin fra Romania, sier en av naboene til BT.

Onsdag kveld stormet politiet leiligheten og tok beslag i flere av eiendelene. Her pågrep de en 23 år gammel rumener. BT er kjent med at han kan knyttes til et større prostitusjonsmiljø og hallikmiljø i Romania. BT har tidligere skrevet hvordan spansk politi i fjor høst aksjonerte mot dette miljøet i Barcelona og pågrep 110 personer. 57 av dem ble siktet for hallikvirksomhet.

23-åringen var alene i leiligheten, etter at hans jevngamle landskvinne tidligere på kvelden hadde flyktet fra leiligheten på Breistein og søkt hjelp hos en lokal politipatrulje. Den 48 år gamle grekeren ble pågrepet av politiet på et utested kort tid etter.

- Truet og holdt tilbake

Den 22 år gamle kvinnen fra Romania hadde en dramatisk historie å fortelle politiet da hun havnet på politihuset i Bergen onsdag kveld.

Hun skal ha fortalt hvordan hun hadde blitt truet og holdt tilbake i leiligheten og at det var meningen at hun skulle selge seksuelle tjenester gjennom sitt opphold i Bergen.

Onsdag ettermiddag, etter at hun rømte fra adressen i Breisteinveien, ble hun plukket opp av en politipatrulje i Åsane og kjørt til Bergen.

— Den politipatruljen som tok henne på, hadde ingen anelse om hva saken dreide seg om på grunn av språkproblemer. Hun ble kjørt direkte til utlendingsseksjonen i Bergen sentrum, sier etterforskningsleder Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon.

Låste seg i avhør

Den 24 år gamle kvinnen satt i avhør i hele går, men låste seg fullstendig i løpet av avhørene. Det var vanskelig for politiet å få noe ut av henne.

Hun gikk sammen med et vitne etter avhør på Arna og Åsane politistasjon i går kveld, uten ønske om noe hjelp fra politiet.

Politiet hadde i løpet av gårsdagen problemer med å si hvor stort omfanget av denne saken er.

— Hun bærer ikke preg av vold og har ikke hatt behov for legetilsyn, sier Rune Tveit, etterforskningsleder i saken.

Hvorfor ble saken overtatt av Arna og Åsane?

— Vår hovedoppgave blir å finne ut om kvinnen er blitt utsatt for menneskehandel. Dersom hun har det, blir det nok en ny vurdering om spesialseksjonen skal overta saken, sier Tveit.

Hodebry på etterretning

Den 22 år gamle kvinnen som ble levert på politihuset onsdag ettermiddag, skapte hodebry for etterretningsavdelingen. Hun er den tredje kvinnen siden oktober som melder seg selv for politiet og som dermed blir starten på en etterforskning om menneskehandel.

— Vi har svært mange, tunge og krevende saker for tiden, flere av etterforskerne på avdelingen står i fare for å bli overarbeidet. Årsaken til at Åsane overtar denne saken nå, er at det er en sak som tilhører deres distrikt, sier Jørn Solsvik, leder for etterretningsavdelingen i Bergen.

Odd Mehus