Det skal den tiltalte 28-åringen i gjengvoldtektssaken ha sagt på telefon til den fornærmede jentens eldre søster. Kort tid etter ble den berusede 15-åringen ifølge politiet utsatt for en brutal gjengvoldtekt på hytten.

— Han skrøt av sex og sånn, og sa at han denne uken hadde hatt sex med seks jenter, fortalte den eldre søsteren i retten.

I Nordhordland tingrett i dag forklarte den fornærmede jenten og hennes familie seg om den aktuelle lørdagen i mars 2002.

To menn på 20 og 28 år, og en 24 år gammel kvinne, er tiltalt for gjengvoldtekt og seksuell omgang med barn under 16 år.

- Det var drikkepress

Flere ganger i løpet av festkvelden snakket en søster av den da 15 år gamle jenten med den 24 år gamle tiltalte kvinnen, som er en bekjent. Søsteren hevder 24-åringen opplyste på telefonen at de «drev og skjenket henne».

Retten fikk beskrevet en hyttefest der alkoholen fløt fritt og gjester tok i bruk både soverom og bad for seksuell utfoldelse. Fra en stor dunk på gulvet ble det skjenket sprit med plastflaske.

Den fornærmede jenten hevdet hun følte seg presset til å møte på festen, og siden drikke alkohol. Jenten hadde liten erfaring med alkohol, og hadde ikke lyst til å drikke. Likevel drakk hun en slurk av en drink, og styrtet ned minst to shots.

— Hvorfor drakk du disse?, spurte forsvarer til en av de tiltalte, advokat Gisle Didriksen.

— Jeg sa jeg ikke ville ha. Men det var drikkepress. Så det endte med at jeg drakk det, svarte jenten.

Fikk søvnproblemer

Da søsteren ble bekymret for 15-åringen ringte hun foreldrene, som kastet seg i bilen og kjørte til hytten. Ifølge moren fant de datteren på soverommet sanseløst beruset og uten klær.

— Jeg tenkte at i denne sengen måtte det ha vært et seksuelt show, sa moren.

Hun fortalte at datteren etter denne kvelden forandret seg og ble mer isolert. Selv forklarte den i dag 16 år gamle jenten at hun slet med konsentrasjonen og hadde søvnproblemer i lang tid etter den aktuelle kvelden.

Selv husker hun bare bruddstykker av at det påtalemyndigheten mener har skjedd på soverommet.

Alle de tiltalte nekter straffskyld, og har forklart at de mener jenten samtykket. De trodde hun var over 16 år, og mener at de dermed ikke har gjort noe straffbart.