Ragnar Andvik (66) er siktet for å ha stjålet 690.000 krone fra "Erna" (79). Han skal også ha testamentert formuen hennes til seg selv. Til tross for at retten mener det er skjellig grunn til å mistenke Andvik, valgte dommeren å løslate ham. Dommeren mener det ikke er fare for at siktede skal ødelegge bevis hvis han settes på frifot.

Likevel blir Andvik sittende fengslet, i alle fall til mandag. Da skal lagmannsretten avgjøre om kjennelsen i tingretten blir stående, eller om det blir et lengre varetektsopphold for mannen.

Bakgrunnen for saken er forhold som kvinnen beskrev i et intervju i Bergens Tidende 22. oktober i fjor.

Tok kontroll

Ragnar Andvik, den eldre kvinnens hjelpeverge og rådgiver i investeringsselskapet CIM AS, tok kontroll over store deler av formuen til den eldre kvinnen.

I februar i fjor overførte han hennes konto til sitt eget navn. Måneden etter solgte han aksjene hennes og overførte deler av pengene til seg selv som godtgjørelse for tjenester han har gjort for henne.

Siktet for bedrageri

66-åringen er siktet for grovt bedrageri og omfattende dokumentfalsk. Politiet vil ha ham bak lås og slå de neste to ukene.

— Vi mener at han har fotokopiert den eldre kvinnens underskrift, og blant annet brukt den til å utstede et testamente som gir ham alle hennes eiendeler når hun faller fra, sier politiadvokat Christoffersen.

- Grov sak

Politijuristen karakteriserer saken som en av de groveste bedragerisakene han har vært borti.

Andvik selv har tidligere, via sin advokat, gitt uttrykk for at han ikke har gjort noe straffbart.

<b>LURT:</b> "Erna" (79) sier hun ble svindlet for 690.000 kroner.
Ivan Tostrup (arkiv)