— Vi skal møtes neste uke for å snakke om planene fremover, hvilke utfordringer de har og selvfølgelig også gjenåpning av Mathallen, sier næringsbyråd Helge Stormoen (Frp).

Stormoen opplyser at det er en løpende vurdering hvorvidt kommunen ønsker å opprettholde driftsavtalen med Totalreform.

— Forhold som kan begrunne et slikt skritt, er for eksempel avtalens krav om at hallen skulle tilby et mangfold av lokalprodusert mat.

Stormoen synes ikke at Totalreform har klart å tilby dette mangfoldet.

Samtidig understreker han at fokuset ligger på den avtalen de har i dag, og at de per i dag ikke ser på alternativer til organisasjonsformen.

— Vi er opptatt av at vi skal gi Totalreform litt spillerom for å få dette forholdsvis nye konseptet til å gå rundt.

Kan ikke diktere driften

— Hvordan stiller du deg til Odd Jordheims utspill om at kommunen må ta ansvar?

— Hvilket ansvar mener han vi bør ta? Vi kan ikke gå inn og diktere hvordan Totalreform skal drive, det ville vært uryddig av oss som avtalepartnere.

Stormoen føler med Totalreform når de sier at de sliter med å få inn aktører. Han tror at de må selge inn konseptet til aktørene på riktig måte for å få det til.

— Hvordan kan man få inn flere aktører når de synes det blir for dyrt å stå i hallen?

— Dette er noe Totalreform må se på. Spørsmålet er hva de kan gjøre for å få ned driftskostnadene, for å kunne tilby lavere leiepriser. Det kan godt hende at dette blir et tema på møtet.

Vil ikke svare

Byrådsleder Martin Smith-Sivertsen (H) overlater foreløpig til næringsbyråden å svare for byrådets syn på Fisketorget, da det er fagbyråder som pleier å svare for sine fagfelt.

BT har gjentatte ganger siden Mathallen måtte stenge forsøkt å få en kommentar fra ham .

— La Smith-Sivertsen få sette seg litt mer inn i dette, så kan heller jeg som har vært her et par måneder lenger uttale meg nå, sier Stormoen.