Klokken 09.30 slo store politimannskaper til mot den 46 år gamle politioffiseren som er siktet for drapet på sin ekssamboer Isabelle Cervellin (44).

Ifølge den franske avisen France Soir har den betrodde politioffiseren Franck Requet og ekssamboeren vært på Norgesferie flere ganger tildligere.

De skal da også ha vært innom Voss, der paret skal ha blitt kjent med kvinnen som franskmannen torsdag ble pågrepet hos.

Ble venner på ferietur

Requet har reist mye rundt om i Norge og har over perioder hatt tilhold i Tromsø, ifølge en av hans to Facebook-profiler.

Etter det bt.no kjenner til, skal Requet og Voss-kvinnen kun ha hatt en vennskapelig relasjon. De to ble venner på Facebook i 2009.

— Mannen skal avhøres utover ettermiddagen og kvelden, hovedsaklig for å høre hvordan han stilller seg til å bli utlevert til Frankrike, sier politiinspektør Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt.

Franske myndigheter har varslet at de vil komme med en offisiell utleveringsbegjæring på 46-åringen.

Ifølge Isachsen har den drapsetterlyste, franske politimannen kommet til Norge med bil i løpet av de siste to-tre dagene.

— Jeg vet ikke nøyaktig hvordan og når han kom til Norge. Men vi vet at han kom med bil via Sveits og Danmark. Noen flere detaljer om reiseruten har jeg ikke nå, sier politiinspektøren.

Etter det bt.no får opplyst, skal franskmannen ha brukt en uke på kjøreturen til Norge.

Reiste i panikk

Isabelle Cervellin ble skutt og grept i Grenoble 11. april, med det fransk politi mener er Franck Requets tjenestevåpen.

Helt siden den døde kvinnen ble funnet, har eks-samboeren vært i politiets søkelys. Ifølge avisen Le Dauphine forsvant Requet med offerets bil. Det er trolig denne bilen som ble beslagtlagt av politiet på Voss torsdag.

— Jeg så dem taue vekk en liten bil, forteller nabo Ranveig Fjose Crook til bt.no.

Ifølge avisen er politiets hovedteori at Requet politioffiseren drepte den 44-år gamle kvinnen fordi han hadde blitt kastet ut av deres felles hjem i starten av april.

Franskmannen har ennå ikke fått oppnevnt advokat. Det vil trolig skje i forbindelse med fengslingsmøtet i Nord-Hordaland tingrett fredag, ifølge politiinspektør Sidsel Isachsen.

TATT: Her blir den drapsmistenkte politimannen pågrepet torsdag morgen.
ANDREAS K. MØN