Etter at politiet endevendte boligen til Førde-mannen (24) og beslagla store mengder anabole steroider før jul i fjor, skal 24-åringen ha fått nok av det lokale narkotikapolitiet.

Etter razziaen kontaktet han en tidligere våpendømt bergenser (26) via nett-prateprogrammet MSN. Der skal Førde-mannen ha diskutert med bergenseren hva de kunne gjøre for å stoppe de to plagsomme spanerne.

— Han snakket flere ganger om at han ville kvitte seg med dem, sier en person med kjennskap til saken.

Truende

Under nettchatting skal Førde-mannen ha kommet med truende uttalelser om to navngitte politimenn som var sentrale i etterforskningen mot ham. Den ene var etterforskningsleder, mens den andre jobbet som narkospaner.

BT vet at Førde-mannen skal ha snakket om at han var villig til å betale mellom 20.000 og 50.000 kroner for å bli kvitt politifolkene.

Torpedooppdraget skulle finansieres fra handel med narkotika og doping.

Det Førde-mannen ikke var klar over, var at politiet gjennom hemmelig overvåking både kunne lese meldingene hans på MSN og e-post.

Da truslene mot de to navngitte tjenestemennene dukket opp i overvåkingen, skal politiet etter det BT kjenner til ha tatt truslene med stort alvor.

Fant avsagd hagle

Bekymringen ble ikke mindre da etterforskeren sjekket bakgrunnen til bergenseren som Førde-mannen skal ha forsøkt å leie inn som torpedo.

Bergenseren er to ganger dømt for brudd på våpenloven. I 2004 ble han dømt for å gå på nattklubben Metro i Bergen med en ladd automatpistol. To år senere fant politiet en ulovlig pumpehagle hjemme hos 26-åringen.

Etter å ha iverksett sikkerhetstiltak og holdt bergensmannen under oppsikt, aksjonerte politiet.

I Førde ble 24-åringen som ville bestille torpedoen pågrepet. I Bergen gikk bevæpnet politi inn i leiligheten til mannen som skal ha blitt bedt om utføre oppdrapet mot narkopolitiet. Der fant de en avsagd hagle.

Narkotrafikk

Politiet mener korrespondansen mellom Førde-mannen og bergenseren beviser at både oppdrag og pris var avtalt da politiet aksjonerte.

BT har tidligere skrevet hvordan 24-åringen skal ha styrt steroide- og narkotrafikk via krypterte meldinger på e-post og via MSN.

Advokat for bergenseren, Ingvar Frostad, ønsker ikke å kommentere opplysningene om at hans klient skal ha mottatt et torpedooppdrag mot Førde-politiet.

— Saken er fortsatt ikke unntatt restriksjoner, sier Frostad.

Heller ikke Førde-lensmann Kjell Fonn ønsker foreløpig å kommentere saken.