— Det er synd at slike småting kommer i veien akkurat nå.

Stefan Hilt

GARD STEIRO

Etter det Bergens Tidende erfarer vil tiltalen mot 23-åringen være klar i løpet av få dager. Blir han funnet skyldig risikerer han fengsel i inntil seks år.

— Jeg ser frem til en rettssak. Da vil jeg bevise min uskyld, sier Hilt til Bergens Tidende. Han benekter at han har gjort noe straffbart. Alt sammen skyldes rot i importselskapet han er ansatt i.

Ung og rik

Stefan Hilt har på tross av sin unge alder rukket å bli en holden mann. I 2000 havnet han med sine 1,3 millioner kroner på inntektstoppen i hjemkommunen Osterøy.

23-åringens forretningseventyr startet da han for drøyt to år siden begynte å importere spillmaskiner til Norge. Fra gutterommet solgte han Playstation2 og Xbox til spillentusiaster over hele landet.

Sist vinter havnet han i avisene da han i Gulating lagmannsrett vant retten til å bruke domenet harrypotter.no. Mediegiganten Time Warner forsøkte å beskytte merkenavnet, men måtte gi tapt for den unge forretningsmannen.

Nå må Stefan Hilt belage seg nye runder i tinghuset. Denne gangen som tiltalt i en straffesak.

Sinte kunder

I Forbrukerinspektørene på NRK i går kom det frem at flere kunder har anmeldt Hilt for bedrageri. Osterøy lensmannskontor har etterforsket saken siden desember 2001.

— Anmeldelsene hopet seg opp. Vi klarte ikke i avslutte saker før det dukket opp nye. Til slutt måtte vi sette strek, sier lensmann Halvard Hauge.

De fleste anmeldelsene kommer fra misfornøyde tenåringer som har bestilt spillmaskiner på internett.

— Anmelderne har betalt på forhånd. De har ikke fått varene, eller så har de fått noe drit de ikke har bestilt, sier Hauge.

Politiinspektør Beate Hamre Åsnes ved Hordaland politidistrikt har nå siktet Hilt for totalt 19 tilfeller av bedrageri.

— 15 av forholdene gjelder bedrageri av kunder. Det dreier seg om beløp i størrelsesorden 6000 til 8000 kroner. Totalt nærmere 100.000 kroner, sier Åsnes.

De fire siste punktene vil hun ikke kommentere før tiltalebeslutningen er klar. Det eneste politiinspektøren vil si er at forholdene er så alvorlige at de kan komme inn under straffelovens paragraf 271, grovt bedrageri.

Bergens Tidende kjenner til at et av punktene gjelder bedrageri på over 200.000 kroner fra Den norske Bank. Hilt skal ved å trikse med fakturaer ha forledet ansatte i banken til å tro at han hadde betalt regninger som slett ikke var gjort opp.

Lover halv milliard

— Jeg har sett at DnB stod på en inkassoliste. Den saken er oppgjort. Det gjaldt et aksjekjøp som gikk til helsike, sier Hilt.

Han avviser at han skylder kunder penger. Alle sakene skal være ryddet av veien.

— Det som har skjedd er at jeg startet et selskap på gutterommet. Det vokste seg stort litt for fort, og jeg mistet kontrollen. Jeg klarte ikke å ivareta kundenes interesser på en god nok måte. Alt dette er nå i skjønneste orden.

Hilt mener at politiet henvender seg til gal adresse når de sikter ham for bedrageri.

— Politiet har ikke forstått at mitt selskap, Multimedia Import Norge, ble nedlagt i 2000. Nå drives salg og import gjennom et aksjeselskap, Multimedia Import AS. Der er jeg kun en vanlig ansatt. Det er aksjeselskapet som står ansvarlig. Ikke jeg.

— Hvem er daglig leder i selskapet?

— Vi har ingen daglig leder nå. Det er et ganske lite selskap. Før var det en som het Kevin.

— Hvem er styreleder?

— Det vet jeg ikke. Jeg har ingen eierinteresser i selskapet.

Stefan Hilt sier at aksjeselskapets problemer skyldes at man i en periode slet med sen levering fra Microsoft og Sony. Nå ser imidlertid alt lysere ut.

— Vi har et nytt, globalt prosjekt på gang. Vi skal omsette for en halv milliard kroner på to år. Vi skal lansere prosjektet i neste uke. Det er synd at slike småting kommer i veien akkurat nå, sier Hilt.

SIKTET: Forretningsmannen Stefan Hilt har vært under etterforskning siden desember 2001. Han er siktet for 19 tilfeller av bedrageri.