De sakkyndige som er oppnevnt av retten, er Jan Øystein Berle og Knut Dalen. Berle er spesialist i psykiatri og overlege ved Haukeland universitetssjukehus, mens Dalen er spesialist i klinisk psykologi.

Funnet død i rorbu

Den 27 år gamle mannen er siktet for å ha drept kameraten sin, en 32 år gammel mann, i en rorbu på Herdla. 32-åringen ble funnet død natt til 12. desember i fjor.

Den drapssiktede 27-åringen har innrømmet at han stakk kameraten flere ganger med kniv, men har ikke kunnet forklare hvorfor. Tidligere har det vært tvil om hvoirvidt mannen er strafferettslig tilregnelig. I fjor ble en rekke saker mot ham henlagt, etter at en såkalt prejudisiell observasjon ga holdepunkter for at han kunne være psykotisk.

De to sakkyndige har ennå ikke begynt observasjonen av 27-åringen, ifølge mannens forsvarer, advokat Egil Jordan.

Berle og Dalen er for øvrig to av tre sakkyndige som skal vurdere tilstanden til mannen som er siktet for de tre drapene på Valdresekspressen.

— Jeg kan bekrefte at jeg er oppnevnt som er sakkyndig, men kan ikke kommentere oppdraget ytterligere, sier Berle.

- Samarbeider med politiet

I dag ber påtalemyndigheten om at 27-åringen fortsatt blir holdt varetektsfengslet.

— Han har samtykket til fortsatt varetektsfengsling, og samarbeider fullt ut med politiet, sier Jordan.

Fengslingsmøtet vil gå som en såkalt kontorforretning. Det vil si at 27-åringen ikke møter i retten, men at dommeren avgjør fengslingsspørsmålet på bakgrunn av dokumentene i saken.