RUNE VALDERHAUG

Det er Ving og Saga Solreiser som satser på direkte charterturer fra Vestlandet til Phuket, en av byene som ble hardt rammet av flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia 2. juledag. Star Tour henger seg på og skal disponere noen av de 408 setene på kjempeflyet som My Travel skal bruke på den 12 timer lange flyturen til sol og varme i Thailand.

— Dette er første gang vi satser på langsdistansecharter fra andre byer enn de nordiske hovedstedene, sier administrerende direktør Gunnar Grosvold i My Travel til Bergens Tidende. My Travel eier både Ving og Saga, og charterturene blir i første omgang en prøveordning.

5000 kroner?

— Men all erfaring viser at salget øker med 50-60 prosent når vi setter nye direktefly til populære feriesteder fra regionflyplassene. Derfor har vi klokkertro på dette forsøket, og tror at direktefly til Thailand blir et fast tilbud til bergenserne i årene fremover, legger Grosvold til.

I første omgang har turoperatørene planlagt fire 14 dagers charterturer fra Flesland til Phuket neste vinter. Prisene blir klare over helgen, da starter også salget. Det antydes at selve flyreisen vil koste knappe 5000 kroner tur-retur.

Før tsunamien, som rammet flere av de mest populære turistområdene i Thailand, sendte May Travel to charterfly fra Gardermoen til Phuket hver uke.

Etterspørselen øker

— Etter katastrofen fikk vi ny informasjon om hvor våre gjester kommer fra i Norge. En stor del nordmenn som drar på ferie til Thailand, bor andre steder enn det sentrale østlandsområdet. Derfor endrer vi flykapasiteten, og setter inn direkteavganger fra Bergen, Trondheim og Stavanger. Vi tror dette vil gi økt etterspørsel og at direkteforbindelsene fra Bergen vil bli utvidet og bli permanent, sier Grosvold.

— Hvordan er etterspørselen etter Phuket akkurat nå?

— Charterreisene til Phuket kom i gang igjen for knapt en måned siden, og vi fyller ett 408 seters charterfly fra Gardermoen hver uke. Vi har senket prisene for å fylle opp flyet, men ser at etterspørselen øker og Thailand kommer nok tilbake for fullt på det norske chartermarkedet, hevder Grosvold.

PHUKET DIREKTE: Neste vinter får Bergen for første gang direkte charterfly til Phuket i Thailand. Første fly får avgang onsdag 9. november. ARKIVFOTO: ADRESSEAVISEN