Rune Valderhaug

— Vi har stor tro på denne ruten. Etter de undersøkelser vi har gjort, er det et marked for en slik direkte flyrute både i Bergen og Aberdeen. Dessuten er Flesland en stor flyplass og viktig knutepunkt for å skape trafikkgrunnlag, sier markedssjef Tove Matre i Coast Air til Bergens Tidende.

Selskapet skal bruke sitt nyeste fly av typen ATR 42 med 48 seter på den nye ruten. Dette flyet brukes også på kortbaneruten mellom Bergen og Florø.

Bedre grunnlag Coast Air har hatt direkterute mellom Haugesund og Aberdeen siden 1997. Nå flyttes ruten til Bergen, som etter selskapets mening har et større passasjergrunnlag både i oljebransjen og næringslivet for øvrig.

— Vi har sett at mange bergensere har brukt både vår rute fra Haugesund og Braathens avganger fra Stavanger når de skal til Aberdeen. Ved å satse på direkteflyging av Bergen, blir reisetiden vesentlig forkortet.

Til og fra Florø Coast Air legger også opp til at Aberdeen-flyet på Flesland skal korrespondere med flyruter mellom Flesland og henholdsvis Florø og Haugesund. Flytiden mellom Bergen og Aberdeen blir en time og 30 minutter. På hverdager blir det tidlige formiddagsavganger fra Flesland og ettermiddagsavgang på søndager.