Charterturene til Bergen blir selskapets hovedsatsing i 2004, fremgår det av en pressemelding fra Norwegian Coastal Voyage, som har sitt hovedkontor i London. Den første reisekatalogen med pakketurer til Bergen, ble lansert i London for få dager siden.

Tre dager i Bergen

Terminal— og markedssjef Alf Sognefest i Avinor på Flesland, bekrefter overfor Bergens Tidende at Norwegian Coastal Voyage har varslet at man satser på Bergen i 2004. - Charteropplegget til Norwegian Coastal Voyage er spennende. Men vi er også i dialog med flere andre aktører som er interessert i å satse på charterflyginger og flyruter til Bergen, legger han til.

Norwegian Coastal Voyage har spesialisert seg på salg av ferie langs kysten av Norge. De britiske turistene skal flys fra Gatwick i London til Flesland, noe som ifølge markedssjef James Hewitt i Norwegian Coastal Voyage betyr minst 10.000 britiske turister i Bergen neste sommersesong.

— Vi har innledet et samarbeid med Hurtigruten. Våre passasjerer skal være 14 dager i Norge, og reiser videre med Hurtigruten. Men de vil også ha tre dagers opphold i Bergen enten i forkant eller etterkant av den 11 dagers rundturen med Hurtigruten, sier Hewitt.

Stort marked

Han legger til at det er et stort marked i Storbritannia for både Bergen og Hurtigruten. Charterflyvningene starter i april neste år med Boeing 737-fly. I første omgang blir det ukentlige avganger hver lørdag.

Men Norwegian Coastal Voyage stanser ikke med dette. Selskapet har store planer for å utvikle feriereiser i Norge. I løpet av få år regner man med en økning på 40 prosent i salget av Norgesreiser med Bergen som utgangspunkt. Blant annet skal man ansette flere salgsmedarbeidere for å styrke salget av pakkereiser til Bergen.

Allerede i september vil turoperatøren lansere Norgesreiser fra flere andre britiske byer, blant andre Exester, Manchester, Norwich og Edinburgh. Så vidt Bergens Tidende forstår er det aktuelt å opprette egne direkte charterflyginger til Bergen fra flere av disse byene.

Vekst i utenlandstrafikken

— Vi synes denne satsingen er kjempeflott både for Flesland og turistnæringen i Bergen. Vi driver for tiden en offensiv satsing for å få økt trafikk til Flesland, sier terminal- og markedssjef i Avinor på Flesland, Alf Sognefest. Han legger til at Flesland opplever en betydelig trafikkvekst både i charter- og utenlandsruter til og fra Flesland i år. Forrige helg ble det eksempelvis satt omsetningsrekord i taxfree-butikkene på Flesland.

— Mye ligger nå til rette for økt reiseaktivitet til og fra Flesland. Mye av det vi får henvendelser om, er charterflyginger, særlig fra Tyskland og Storbritannia. Vi er opptatt av å stimulere til slik trafikk, og selskaper som etablere flyginger på strekninger, som ikke allerede har flytrafikk til og fra Flesland, får drahjelp ved at man slipper å betale startavgift i de to første årene.

Økt utenlandstrafikk til Flesland vil trolig også fremskyve planene om utvidelse av ankomstterminalen på Flesland.

— Ja, skal vi kunne utvikle Flesland til å bli en mer attraktiv flyplass, må vi ha bedre fasiliteter for utenlandspassasjerene, sier Sognefest.