Opp gjennom årene er mang en soldat på repetisjonsøvelse blitt plastret sammen i det hvite huset ved HV-leiren.

De siste årene er aktiviteten på Ulven blitt betydelig redusert. Følgelig er skade— og sykdomstilfellene blitt færre, og blir nå behandlet på legevakten. Derfor har Eiendomsmegler Vest, på oppdrag fra Forsvarsbyggs eget meglerforetak, Skifte Eiendom, lagt eiendommen ut for salg.

— Vi har mottatt flere henvendelser, men foreløpig ingen konkrete bud, sier statsautorisert eiendomsmegler Pål Huun Monsen i Eiendomsmegler Vest.

Han har selv erfaring som sanitetsmann fra repetisjonsøvelser han har vært innkalt til.

— Men noe forhold til sykestuen, har jeg heldigvis ikke, ler han.

Innvendig og utvendig er fargene sykehus-hvite, men det er også det eneste som minner om bygningens tidligere formål.

— Jeg kan berolige alle med at Forsvaret har tømt bygningen for senger og alt annet som hører en sykestue til. Jeg tror til og med sykehuslukten er borte, sier Huun Monsen.

Han ser for seg at bygningen kan brukes både som næringsbygg og til boligformål. Begge deler krever imidlertid en endret brukstillatelse.

Sykestuen er fra 1914. Første etasje ble modernisert i 1992. Loftsetasjen er det gjort lite med. Bygget er lagt ut for salg med en prisantydning på 1,55 millioner kroner.

— Oppussing er nok nødvendig, sier megleren.

Bare så det er nevnt: Kjøper du sykestuen, slipper du å stemple inn og ut i vakten på Ulven leir. Sykestuen ligger nemlig på utsiden av gjerdet.

Litt pang og knall blir det imidlertid fortsatt. Ulven leir er ikke helt nedlagt, og smell fra øvelser må påregnes.

TIL SALGS: Tidligere ble repetisjons-soldatene lappet sammen her. Nå er sykestuen ved Ulven leir til salgs. FOTO: SKIFTE EIENDOM