– Vi er allerede tom for flatbrød, og nå har vi kun disse tolv krotekakene igjen, forteller Signe Grøtt.

Flatbrød og krotekaker var ikke det eneste det ble mangel på i løpet av markedet. I går sto flere benkeplater tomme og utsolgt tilbake, mens andre hadde fått nytt påfyll på fat og i esker.

Sammen med sin bakekyndinge venninne Maria Vigranes har Signe stekt, solgt og servert deilige kaker med smør og hjemmelaget plommesyltetøy på Bryggen i tre dager. Køen foran boden var tidvis så tett at Hardanger-damene helt forsvant i myldret.

– Det har gått strålende, synes Signe. Hun har bakt på Bønder i byd'n helt si-den starten for fem år siden, da lands-bruksdirektør Ole Bakkebø ringte og spurte om hun ville være med. Første året sto folk foran bakeplaten og ventet på at én og én kake skulle bli ferdig. Etter den gangen har hun alltid bakt opp stabler med kaker på forhånd.

– Markedet har vokst seg mye større etter det aller første. Men alle vi som selger har hele tiden vært blide og fornøyde. Å være med her er alltid kjempeskøy, smiler Signe.

STRAKS UTSOLGT: Signe Grøtt (t.v.) og Maria Vigranes solgte mjølke- og krotekaker så røren skvatt på Matfestivalen i går.
Bruvoll, Martin