I fjor solgte Ove Ellingsen livsverket sitt Frankering Bergen for nesten 20 millioner kroner. Da hadde han eid selskapet i nesten 20 år. Han var ikke bare eier og sjef, han var også selskapets maskot.

På samme måte som Herman Friele før ham, og Idar Vollvik etter ham, brukte han seg selv til å profilere selskapet sitt. Blant annet kunne vi se ham i helfigur i annonser både på bussen og i utallige helsides annonser i BT.

Men Ellingsen er verken blitt ordfører eller milliardær som følge av all pr-en.

Kaffevann fra hageslange

I motsetning til Friele og Vollvik jobber han på et kontor i en gammel garasje — med toalett på Esso og vann til kaffen i en hageslange på huset ved siden av garasjen.

Det hører med til historien at det er han som eier huset ved siden av, en stor herskapsvilla med adresse Troldhaugveien 35. Han kjøpte eiendommen etter at han solgte Frankeringen.

Han har ikke glemt gamle kunstner om å være synlig. På toppen av to flaggstenger henger det store hvite flagg med navnet på selskapet hans, Ove Ellingsen Eiendom AS.

Utnytter plassen

Det hører også med til historien at garasjen er i ferd med å bli fullstendig rehabilitert og utbygd, blant annet med eget toalett.

— Jeg må jo utnytte plassen på det jeg kjøper, er forklaringen på den originale kontorløsningen.

Plassen utnytter han også på resten av eiendommen. Herskapsvillaen er i ferd med å gjøres om til leilighetshus. Allerede har Ellingsen fått laget to leiligheter i kjelleren og to i første etasje. Andre etasje leies foreløpig ut som kontorlokaler, men også her skal det bli en leilighet eller to etter hvert.

Dessuten skal han bygge to hus til på den store eiendommen. Boligene skal til sammen ha ti leiligheter.

Ellingsen kjøpte eiendommen for 4,5 millioner kroner. Med oppussing og oppdeling av leiligheter regner han med å ha brukt nærmere åtte millioner kroner på eiendommen.

Vil være blant de største

I tillegg har han kjøpt prosjektene Hopshagen terrasse - der det skal bygges 26 leiligheter - og Hops gård terrasse - der det skal bygges 15 leiligheter. Ellingsen går inn i prosjektene med en egenkapital på et par millioner kroner.

Resten av de 20 millionene han fikk for salget av Frankering Bergen, er gått med til skatt, hytte på Kvamskogen og til nedbetaling av gjeld.

— Nå har jeg brukt opp alt. Ikke brukt, men foredlet. Eiendom er jo ikke som aksjer. Verdien blir jo aldri helt borte, sier han.

Om to-tre år vil alle leilighetene stå ferdige. Da har han etablert leiligheter for til sammen over 150 millioner kroner.

— Jeg har som mål å bli en av de største leverandørene av leiligheter i Bergen. Jeg trenger ikke å få rett, men man må jo ha litt å strebe etter. Jeg ser bare muligheter, ingen hindringer. Og går det ad undas, så går det i hvert fall på første klasse, sier han.

Får tilbud fra pensjonister

— Nå har boligprisene steget i lang tid. Er det ikke et farlig tidspunkt å gå inn i eiendomsbransjen på?

— Jeg tror alle bransjer er farlige å gå inn i på et eller annet tidspunkt. Men du må ha litt is i magen, en kapitalbase og gjøre noe du tror er rett. Jeg tror ikke markedet vil kollapse. Jeg vil ha overskudd på det jeg gjør, men det trenger ikke være på ti millioner kroner, sier han.

— Hva gjør du når disse prosjektene er ferdige?

— Det kommer henvendelser fortløpende, fordi jeg har brukt meg selv i annonseringen. Det er pensjonister som har tomteområder, og som spør om jeg er interessert i å kjøpe. Jeg tror det skyldes menneskeliggjøring av firmaet mitt, sier han.

EIENDOMSINVESTOR: Ove Ellingsen er i ferd med å bli eiendomsgigant på Hop, men nøyer seg med å ha kontor i garasjen bak.<br/>FOTO: ARNE NILSEN