Enten du bruker laptop'en hjemme, i parken eller på bryggekanten: Kommunens trådløse nettverk sørger for bredbåndsforbindelse overalt. I dag er det en fantasi, men kan det snart bli virkelighet?

9. mai kommer i hvert fall saken opp i byrådet, ifølge en pressemelding fra Bergen kommune.

En prosjektgruppe skal etter planen i løpet av måneden starte arbeidet med å utrede mulighetene for trådløs nettforbindelse, men kun for et begrenset sentralt område av byen.

I Trondheim er utbyggingen av «Trådløse Trondheim» i full gang. NTNU, Trondheim kommune, fylkeskommunen og flere andre aktører er medeiere i selskapet som bygger 80 basestasjoner i Trondheim sentrum. Det vil gjøre trønderhovedstaden til en av Europas første trådløse byer.

Lars Tveit, direktør for konkurranse og utvikling i Bergen kommune, er ansvarlig for kommunens IKT-strategi. Han har tidligere sagt til bt.no at det er teknisk mulig å bygge ut et trådløst nettverk, men synes sammenlikningen med Trondheim er litt urettferdig.

— Der var det NTNU som tok initiativet, og kommunen ble invitert til å henge seg på. Det er fortsatt ikke avgjort om nettet skal være gratis eller tilbys gjennom kommersielle aktører, sier han.

Men skal det trådløse nettet være gratis?

— Da vil vi kunne torpedere kommersielle aktører. Vi har jo et godt utbygget ADSL-nett i Bergen. Det ville mistet verdi hvis alle kan bruke det trådløse nettet.