Klokken 23.10 ble kvinnen funnet ca 500 meter fra broen over Ustekveikja. Hun lå i svært ulendt terreng. Politiet hadde sist kontakt med redningsmannskapene klokken 23.52. Da beregnet de å være på Finse med kvinnen klokken 01.30 natt til fredag.

— Det har tatt lenger tid enn beregnet å få kvinnen til Finse fordi det er mørkt og ikke nok snø til å kjøre snøscooter hele veien, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

Måtte bæres

Den skadede kvinnen måtte bæres 5-600 meter før hun kunne fraktes tilbake til Finse på snøscooter.

Helsepersonell kom til Finse med nattog, og både leger, redningsmannskap og den skadede ble transportert til Mjølfjell med NSBs arbeidstog. Hun ligger nå på Voss sykehus.

Fem snøscootere

Fem snøscootere ble sendt fra Finse klokken 21.44, og jobbet med å bistå familien. Også ektemannen og deres 13 år gamle sønn var med kvinnen på tur.

Det var svært vanskelig for redningsmannskapene å nå frem til den tyske familien. Hjelpemannskapene brukte mye tid på en plan for å ta seg frem til familien.

– Vi har store problemer med å komme frem. Vi kommer ikke over elvene, det er ikke flyvær og Finsehytta er ikke satt opp med hjelpekorps så tidlig, sa operasjonsleder Sven Johannessen i Hordaland politidistrikt til bt.no kvart på ti torsdag kveld.

- Gled og knakk foten

Familien som trengte hjelp består av en mann, en kvinne og deres 13 år gamle sønn. De har gått i fjellet i flere dager.

– De kom ned på vestsiden av Finsevann. Der gled kvinnen og knakk foten, forklarer operasjonslederen.

– De tre var godt kledd, men det er ikke godt for hun som lå der, sier Johannessen, som sier at hjelpemannskapene kommuniserte med familien via en mobiltelefon.