— Selve pågripelsen var udramatisk. Mannen gjorde ingen motstand, men etter at han var kommet i politibilen, ankom det to kjenninger av ham. De gikk løs på politiet. Det ble basketak utenfor huset, og en av våre menn er kjørt til legevakten med lettere skade, muligens et ribbeinbrudd, sier operasjonsleder ved Hordaland politikammer, Sven Johannessen.

Dermed måtte de to kameratene også finne seg i å bli satt i politibilen, og kjørt til arresten i sentrum i 20.30-tiden. 30-åringen selv ble tatt inn til avhør ved Fjell og Sund lensmannskontor før han ble fraktet til arresten seint i kveld.

Årsaken til at 30-åringen ble pågrepet, var at han tidligere på dagen var blitt observert med en våpenliknende gjenstand lett synlig i hånden utenfor sitt eget hus. Det var publikum som tipset politiet om at han hadde båret våpen. Mannen skal ikke ha truet noen med våpenet, og det var uvisst om det var et ekte våpen eller et leketøy.

— Han ble pågrepet etter å ha blitt observert med to kniver og et leketøysskytevåpen også i forrige uke. Det er snakk om et slikt leketøy som ser svært ekte ut. Det er grunnen til at vi brukte våpen i denne aksjonen, sier Johannessen.

Politiet fant flere stikkvåpen hjemme hos mannen, både kniver og sverd, i tillegg til slagvåpen og flere leketøyspistoler i metall og plast. Fem politibetjenter med våpen og skuddsikre vester deltok i aksjonen i Fjell.

Det er usikkert om de tre vil bli fremstilt for fengsling i morgen, men mye tyder på at i hvert fall mannen med våpnene vil bli varetektsfengslet. Det å bære våpen på offentlig sted uten såkalt aktverdig grunn har en strafferamme på fengsel i inntil to år.

KLAR TIL AKSJON: Med våpen og skuddsikre vester gjorde politiet seg her klare for den væpnede aksjonen i Fjell i kveld. De skulle pågripe en mann som tidligere på dagen var blitt observert med en våpenliknende gjenstand.
FOTO: HELGE SKODVIN