Se deltakerne komme i mål her. Om du gikk glipp av starten på målgangen kan du spole deg tilbake ved å flytte pekeren på tidslinjen. Ved målpasseringen på Voss gikk det galt. En bil sakket ned rett før målgangen, noe som førte til at en syklist krasjet i bilen. Bak ham kom en annen syklist som krasjet i en ung gutt som stod ved målpasseringen.

— Syklisten er sendt til Voss sykehus, sier rittleder Bo André Namtvedt. Tilstanden hans er foreløpig ukjent.

Gutten ble lettere skadet i sammenstøtet.

Fikk skrubbsår

En av syklistene som ble skadet, Preben Kristiansen, stoppet ved siden av bilen og ba sjåføren komme seg vekk. Da bilen prøvde å svinge ut, ble han påkjørt.

— Jeg gikk på trynet da jeg kom mot mål. En bil treffer meg i siden, så jeg velter. Jeg har fått skrubbsår, men er ellers i grei form, sier Preben Kristiansen til bt.no på stedet.

Et øyenvitne beskriver hendelsen slik:

— En gruppe med syklister kom med høy fart, mens det kommer motgående trafikk. En av syklistene kjører feil inn mot mål og treffer en gutt som passer på løpet. Begge går over ende, sier Ovidia Tvedt, som var der for å se sønnen sin sykle.

- Skal ikke spurtes

Ifølge rittlederen hadde ikke bilen som var innblandet i ulykken, noe der å gjøre.

- Hvordan kunne denne ulykken skje?

— Det er nok en kombinasjon av at rytterne er ivrige når de skal til mål, selv om det ikke skal spurtes i et ritt. Og så er det en bil, som jeg ikke helt vet hva gjorde der. Jeg må få klarthet i hva som skjedde, sier Namtvedt som er på vei til Voss.

Les også:

  • De første i mål
  • Opp— og nedturer til Voss
  • Syklet til dame i Stavanger

Se video:

Heiet frem av familien — Det så stygt ut

Kledd for seier

Jernkvinnen i mål **Se bildeserie:

Slik var blodslitet**

Veltet ned mot Samnanger

Meldingen om den første ulykken i sykkelrittet kom klokken 10.15. En av syklistene hadde da veltet i utforkjøringen ned mot Samnanger

— Vi har fått melding om at en syklist har veltet. Politi og ambulanse er på vei til stedet, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen.

Mannen ble sendt til Haukeland Universitetssykehus i luftambulanse. Ifølge rittleder Bo André Namtvedt har mannen pådratt seg et kragebensbrudd.

— Ulykken skjedde på et stygt sted. Det er alltid skummelt med fall i nedoverbakke, men heldigvis gikk det bra, sier Namtvedt.

Hans O. Torgersen - Aftenposten

Mannen ble hentet av luftambulanse. Foto: Hans Torgersen

I LUFTA: Det smalt skikkelig da tre syklister braket sammen i målområdet.
Berit Byrkjeland
VED MÅLOMRÅDET: De tre syklistene dro med seg en gutt i fallet.
Dagfinn Tvedt
Geir Martin Strande
Geir Martin Strande