Foreløpig er det påskegjestene som suser rundt i skianleggene på ski og snøbrett som har vært mest uheldige.

— Det er brudd og forstuinger i skianlegg som har økt mest, forteller leder for Røde Kors i Hordaland, Olav Kaastad, fra informasjonssentralen til Røde Kors på Finse.

Antallet skader ligger foreløpig på 47. I fjor på samme tid endte 34 ski- og bretturister påsken som en del av statistikken til Røde Kors. Etter det Bergens Tidende kjenner til, er det særlig bergensere på snøbrett som bidrar til at skadetallene i skianleggene har gått i været i år.

Hittil i påsken har 78 påsketurister måttet ty til lege og førstehjelp i Hordaland, mot 68 på samme tid i fjor. Tur-skiløperne ser ut til å være litt mer forsiktige i år enn i fjor. Bare 25 av dem har meldt om skader, mot 28 i fjor.

Typisk for påsken er at de store skadetallene kommer på de riktig fine dagene. Da fylles løypene med skiløpere av ymse slag, ikke alle med begrep om sin egen begrensning. Påskeværet i år har vært mye bedre enn meteorologene truet med, med mye sol og en del vind i området rundt Finse.

Den største dramatikken på Finse inntraff da noen litt for ivrige gjester to ganger utløste brannalarmen på hotell Finse 1222 i løpet av kvelden og natten Skjærtorsdag. De yngste gjestene på hotellet var samlet til felles overnatting i et av møterommene på hotellet, og flere av foreldrene var bekymret for avkommet da gjestene begynte å forlate hotellet i den kjølige natten. Men noen dyner og varme armer fra mor og far dempet forskrekkelsen hos de fleste.

SKARPT FØRE: Det nydelige været langfredag lokket mange av påsketuristene på Finse opp i retning Hardangerjøkulen.
Foto: Helge Sunde