En 18 år gammel mann er skadd og kjørt til sykehus etter å ha kjørt utfor riksvei 550 i natt.

Bilen ble hengende i buskene 15 meter oppe i fjellveggen over den kalde Sørfjorden.

Mannen ble kjørt til Odda Sjukehus. Der ble han i går operert for skader i hodet og ansiktet. Tilstanden hans ble i ettermiddag betegnet som alvorlig, men stabil og ikke livstruende.

Klink is i veibanen

Det var like over midnatt politiet fikk melding om trafikkulykken på riksvei 550 nær Aga. Ulykken skjedde på den svingete veien mellom Kråkevik og Aga på vestsiden av Sørfjorden i Ullensvang kommune.

Det skal ha vært veldig glatt i veien i dette området i natt. Alt vannet som har fosset ned den siste tiden er frosset, og har lagt seg som is i veien.

På det stedet 18-åringen kjørte utfor er det bare en lav murkant, mellom veien og det bratte fjellveggen rett ned i fjorden.

— Den18 år gamle sjåføren ble skadd i hodet i utforkjøringen. Han er kjørt til Odda sykehus. Bilen skal ha hatt stor fart da den kjørte utfor. Bilen, en blå Golf, ble hengende i et tre mellom veien og fjorden. Sjåføren som kjørte en lånt bil, var alene i bilen da ulykken skjedde, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Varslet selv om ulykken

Bilen var på vei utover i fjorden da ulykken skjedde.

— Han kjørte utfor veien og havnet i noen trær noen meter nedenfor veibanen. Bilen ble hengende i trærne i den bratte skråningen noen meter nedenfor veibanen. Hadde den ikke stoppet der, så hadde bilen gått i sjøen, sier politioverbetjent Terje Oksnes ved Odda politistasjon til bt.no.

Den 18 gamle mannen skal selv ha ringt med mobiltelefon og varslet om ulykken.

Det er ikke mistanke om promillekjøring.

PÅ HÅRET: Bilen ble hengende etter trær og busker, slik at den ikke havnet i Sørfjorden. FOTO: ARVID AGA
BERGET: Det ble en vanskelig bergingsoppgave etter ulykken mellom Kråkevik og Aga. FOTO: ARVID AGA