Politiet fikk melding om ulykken klokken 07.28.

— En mann tyveårsalderen er skadd i kollisjonen og kjørt med ambulanse til Haukeland universitetssykehus sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Kolliderte i ulykkeskryss

Ulykken skjedde på Ravnangerveien, der en kan kjøre av til Strusshamn eller til Hetlevik, noen hundre meter fra Stongafjelltunnelen.

Den hvite Daihatsu kjørte på Ravnangervegen i retning mot Stongafjelltunnelen, mens den blå Ford Mondeoen kom fra Follesevegen og skulle nordover. Da den krysset Ravnangervegen kolliderte bilene.

Lettere skadd

— Den 21 år gamle føreren av Mondeoen ble skadd og kjørt til Haukeland med ambulanse. Føreren av Daihatsuen var en mann i sekstiårene. Han kom uskadd fra kollisjonen. Begge var alene i bilene. Videre etterforskning må til for å si noe om årsaksforholdet, sier politibetjent Silje Solheim ved Askøy lensmannskontor til bt.no.

Trafikken ble dirigert forbi ulykkesstedet.

Den 21 år gamle mannen er lettere skadd og stabil, opplyser informasjonsrådgiver Geir Andre Bakke i Helse Bergen til bt.no.

- Må noen bli drept før det gjøres noe

Det har skjedd mange ulykker i dette krysset tidligere.

— Vi har hørt at det ulykken ikke har vært alvorlige nok. Må folk virkelig bli drept i dette krysset før noe skjer, sier Aage Kjeilen på telefon til bt.no. Han passerte ulykkesstedet i morges og er oppgitt over at dette krysset ikke blir bedre sikret.

Rune Berentsen
STIAN HORNE (mms)